Subota, Rujan 26, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ASTRONOMSKI KLUB ALGOL-PAG NA LEDENIKU JE ORGANIZIRAO ZVJEZDANU VEČER

AddThis Social Bookmark Button

U srijedu, 9. 11. 2011. godine Astronomski klub Algol-Pag je na predjelu Ledenik, sjeverno od grada Paga, organizirao Zvjezdanu večer, odnosno promatranje nebeskih tijela. Vremenske okolnosti bile su povoljne za promatranje. Nebo je bilo vedro, a na početku promatranja vlažnost zraka iznosila je povoljnih 42 %.

Promatralo se Mjesec i Jupiter. Na promatranju nebeskih tijela su, uz članove Kluba, bili i drugi ljubitelji astronomije, a bio je prisutan i gradonačelnik Paga Ante Fabijanić. Voditelj promatranja bio je Goran Maržić, predsjednik Kluba. Maržić je bio operater na teleskopu, a Mjesec su fotografirali Josip Portada i Bernardo Pogorilić. Ovo je bila treća Zvjezdana večer koju je organizirao Astronomski klub Algol-Pag.

-Zadovoljan sam što je promatranje uspjelo jer je vrijeme bilo vrlo dobro, a svaki puta se okupi sve više ljubitelja astronomije. Nama je i želja da nam se što više ljudi priključi i da s nama uživaju u promatranju nebeskih tijela. Ovog puta smo promatrali Mjesec i Jupiter i tom je prilikom napravljeno i nekoliko fotografija, a vjerujem da će se uskoro ostvariti uvjeti i za fotografiranje udaljenijih nebeskih tijela, rekao je Goran Maržić.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika