Nedjelja, Rujan 20, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U KOLANU JE KULTURNIM I ZABAVNIM PROGRAMOM OBILJEŽEN BLAGDAN SV. LUKE

AddThis Social Bookmark Button

Višednevnim kulturni i zabavnim programom, liturgijama i druženjima u Kolanu je obilježen blagdan Sv. Luke, zaštitnika kolanjske župe. Koncelebriranu misu predvodio je don Dario Matak, a u liturgiji su sudjelovali don Igor Ikić, don Ivan Babjak, don Stipe Mustapić, don Tomislav Planinić, don Ranko  Papić i don Ivan Rončević.

U sklopu programa obilježen je Dan knjižnice „Šime Šugar Ivanov“ koja je otvorena prije četiri godine. Tom se prigodom u knjižnici okupilo tridesetak učenika i učiteljice područnog odjeljenja Osnovne škole A. G. Matoš, a primljeno je i šest novih članova. Nazočne su pozdravili Josip Zubović, načelnik Općine Kolan i Ivo Butković, ravnatelj knjižnice. Na svečanosti je rečeno kako knjižnica ima 188 članova kojima je na raspolaganju 4. 500 knjiga i računalo, a članstvo u knjižnici je besplatno.
-Za članove knjižnice sve su usluge besplatne, nema upisnine, članarine, a usluge se ne naplaćuju. Odluka o besplatnom članstvu i besplatnom korištenju onoga što knjižnica nudi je u skladu s planom Općine Kolan o pomaganju obrazovanja i kulture, rekao je Ivo Butković.
U Velikoj dvorani općinske zgrade održana je projekcija filma „Kolanjci“ koji je na 14. međunarodnom festivalu turističkog filma u Solinu osvojio posebno priznanje za doprinos valorizaciji tradicijskih vrijednosti u turističkoj ponudi. U organizaciji Romana Šumaka, velikog zaljubljenika u Pag i vlasnika tvrtke „Mollier“ u prigodi blagdana Sv. Luke u Kolanu je nastupila i klapa „Cambi“. 
-Gospodinu Šumaku smo zahvalni na organizaciji izuzetno dobrog koncerta klape Cambi, ali smo mu zahvalni i za svemu drugom što je učinio za Općinu Kolan, rekao je Ivo Butković.
Nakon koncerta klape „Cambi“ na imanju Josipa Prtorića održano je druženje članica i članova klapa otoka Paga, a u konobi „Giardin“ održana je zabava uz VIS Galebi koja je trajala do ranih jutarnjih sati. U Kolanu je za blagdan Sv. Luke, u organizaciji DVD-a Kolan, održano i tradicionalno okupljanje vatrogasaca otoka Paga na kojem su sudjelovali članovi DVD-a Kolan, DVD-a Lun, DVD-a Pag i DVD-a Povljana. Gosti na tradicionalnom okupljanju vatrogasaca bili su članovi Vatrogasne zajednice otoka Raba i predstavnici poduzeća „Vatropromet“.
-Zajednička je ocjena kako je susret bio vrhunski organiziran, a dogovoren je i nastavak suradnje. Predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kolan i Vatrogasne zajednice otoka Raba dogovorili su se o podizanju suradnje i na stručnoj i na prijateljskoj razini. Iduće godine susret vatrogasaca u Kolanu bit će obogaćen novim sadržajima, a želja nam je da na tim susretima bude nazočno i vodstvo Hrvatske vatrogasne zajednice, rekao je Ivo Butković, predsjednik DVD-a Kolan.

 


                                                                    

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika