Subota, Prosinac 05, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U PRIGODI BLAGDANA SV. LUKE U KOLANU JE PREMIJERNO PRIKAZAN DOKUMENTARNI FILM "KOLANJCI"

AddThis Social Bookmark Button

U prigodi blagdana Sv. Luke, zaštitnika Kolanjske župe u Velikoj dvorani općinske zgrade u Kolanu prikazan je film „Kolanjci“ autora i redatelja Nikole Jurića koji je snimljen u produkciji „Obzor filma“. Film „Kolanjci“ je prikazan na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu turističkog filma, 14. ITF CRO u Solinu. 

U velikoj konkurenciji od 273 turistička i putopisno-dokumentarna filma iz 67 zemalja osvojio je posebno priznanje za doprinos valorizaciji tradicijskih vrijednosti u turističkoj ponudi. Snimanje filma su financirali Općina Kolan i Turistička zajednica Općine Kolan.
-Izuzetno nam je drago što je film „Kolanjci“ u velikoj konkurenciji ušao među nagrađene filmove te je na taj način u potpunosti opravdao očekivanja, trud i energiju koju su članovi snimateljske i producentske ekipe Obzor filma, s Nikolom Jurićem na čelu, uložili u njega, a svi sudionici filma, svi Kolanjci koji su na bilo koji način doprinijeli nastanku filma mogu biti ponosni rezultatom, rekao je Ivo Butković, direktor Turističke zajednice Općine Kolan.
U filmu „Kolanjci“ zabilježeni su stari običaji Kolana, kao i razni poslovi i obrti kojima se stanovništvo Kolana nekada bavilo. Na film je prenesen duh prošlih vremena i tako je za buduća pokoljenja sačuvan vrijedan materijal.
-Film pokazuje da Kolanjci znaju način na koji će sačuvati svoj značaj, tradiciju, baštinu i identitet, istovremeno uključujući sve tradicionalne vrijednosti u turističku ponudu Općine Kolan, rekao je Ivo Butković.
Film „Kolanjci“ će se prikazivat na turističkim sajmovima na kojima će se predstavljati Općina Kolan.

 

                                                            

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika