Četvrtak, Listopad 01, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

NA PAGU SU SNIMLJENE REKLAME ZA BMW X5, BMW COUPE, PORSCHE, CHRYSLER, A SNIMAT ĆE SE I REKLAMA ZA BENTLEY

AddThis Social Bookmark Button

Krajolik otoka Paga stranci doživljavaju na različite načine, no bez obzira sviđa li im se ili ne smatraju ga jedinstvenim i neusporedivim s krajolikom bilo kojeg drugog područja na Jadranu. Upravo zbog takvog jedinstvenog krajolika na Pagu su snimljeni brojni igrani i dokumentarni filmovi, reklamni spotovi, glazbeni spotovi i slično.

Primjerice, prvi spotovi RTL televizije su snimljeni na Pagu. Talijanski redatelj Franco Rossi je otok Pag izabrao za snimanje TV spektakla „Eneida“. No, zahvaljujući neobičnom krajoliku i slučajnosti, proteklog ljeta se dogodilo nešto s čim se, u smislu medijske promocije otoka, ne mogu usporediti ni filmovi ni spotovi. Na Pagu su, naime, snimljene reklame za neke od najboljih automobila, a sve je počelo dolaskom na Pag promotivne ekipe BMW-a. 
-Na Pag smo došli slučajno. Prešli smo most i tu smo odmah stali jer nas je zadivio krajolik kod mosta. Kasnije, kada smo nastavili s vožnjom shvatili smo kako je gotovo cijeli otok nevjerojatno zanimljiv. Po povratku u Njemačku, upravi BMW-a smo pokazali fotografije i predložili smo da se reklama za novo vozilo snimi na Pagu, a prijedlog je odmah prihvaćen, rekao je suradnik promotivne ekipe BMW-a.
Osim krajolika, članove promotivne ekipe BMW-a je zadivilo i Zrće i upravo je na Zrću, u kombinaciji s okolnim krajolikom, snimljena reklama za BMW X5. Upravi BMW-a se svidjela reklama i ubrzo je na Zrću snimljena i reklama za BMW Coupe. Od tog trenutka otok Pag je postao zanimljiv i drugim proizvođačima automobila. Naš sugovornik je pojasnio kako se to redovito događa. Proizvođači cijenjenih automobila dugo traže mjesto za snimanje reklama i kada takvo mjesto pronađu kasnije ga koriste gotovo svi proizvođači automobila. Nakon promotivne ekipe BMW-a na Pag je stigla i ekipa Chrysler Group LLC iz SAD-a koja je također snimila reklamu za svoj novi model automobila. Uslijedio je dolazak ekipe Porsche Automobil Holding iz Njemačke. Reklama za novi model Porschea je snimljena uz Paški most i kod mjesta Dinjiška. Uskoro će na Pagu reklamu za svoj novi model automobila snimati i Bentley Motors iz Engleske. Prema onome što je sada poznato, idućeg ljeta će se na otoku snimiti velik broj reklama za automobile, a najviše će se snimati na Zrću, kod Kolana, u okolici Paškog mosta i kod mjesta Dinjiška. Prije nekoliko dana reklame za BMW X5 i za BMW Coupe su se počele prikazivati u Europi, SAD i Japanu, a uskoro će se prikazivati u cijelom svijetu. Snimanjem reklama za automobile napravljena je do sada najveća promocija otočnog krajolika i Zrća jer te reklame, prema podacima jednog od proizvođača automobila, na televiziji, u novinama, magazinima i na internetu pogleda od 200 do 400 milijuna ljudi diljem svijeta.

 

                                                         

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika