Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ŠOKANTNO: Osnivanje Doma zdravlja Pag zapelo u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi

AddThis Social Bookmark Button

Prošle su točno dvije godine od kada je ambulanta u Pagu dobila Odluku o osnivanju Doma zdravlja što ju je na prijedlog Županijskog poglavarstva donijela Skupština Zadarske županije.

Odluka je trebala biti posljednji i najvažniji korak u postupku formiranja Doma zdravlja Pag, ali razvoj događaja je krenuo krivim smjerom i Pag još uvijek nema Dom zdravlja jer Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi nije izdalo Rješenje o početku rada Doma zdravlja. Izdavanje tog rješenje se smatralo formalnošću, ali ta je formalnost postala golema prepreka jer bez tog rješenja Dom zdravlja ne može početi s radom.

 

„Donesena je odluka o osnivanju Doma zdravlja, imenovano je Upravno vijeće, napravljen je statut, imenovan je privremeni ravnatelj, Dom zdravlja je upisan u sudski registar, napravljen je pečat, ali Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi nije donijelo Rješenje o početku rada Doma zdravlja i zbog toga se ne može početi s radom,“ rekao je Diogen Šuljić, predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Pag.

Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi je dostavljena sva dokumentacija o Domu zdravlja Pag i na temelju toga je na Pag trebala doći komisija koja ocjenjuje uvjete za početak rada Doma zdravlja. Nakon toga je ministar Darko Milinović trebao potpisati Rješenje o početku rada Doma zdravlja, no to nije učinjeno. Mnogi u Pagu smatraju kako bi se moglo raditi o pozadinskim, političkim igrama kojima se pogoduje Gradu Novalji.

„Dok mi postavljamo pitanje zašto još nije proradio Dom zdravlja u Pagu, u Novalji se događa nešto drugo. Dom zdravlja u Novalji je odavno počeo s radom i u njega je uloženo trideset milijuna kuna, dok istovremeno Dom zdravlja u Pagu nije ni počeo s radom,“ rekla je Zvjezdana Fabijanić, vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću Paga.

No, što mnoge navodi na razmišljanje kako se u slučaju Doma zdravlja Pag radi o političkim igrama? Otok Pag je podijeljen na Zadarsku i Ličko-senjsku županiju. Grad Pag, Općina Povljana i Općina Kolan pripadaju Zadarskoj, a Grad Novalja pripada Ličko-senjskoj županiji i mnogi u Pagu smatraju kako se Domu zdravlja u Novalji pogoduje upravo zbog toga što se nalazi u Ličko-senjskoj županiji, dok se zanemaruje Dom zdravlja Pag koji se nalazi u Zadarskoj županiji. No, jedini pravi odgovor o onome što se događa s Domom zdravlja Pag može dati Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika