Nedjelja, Rujan 20, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

GRADONAČELNIK PAGA ANTE FABIJANIĆ PODNIO JE GRADSKOM VIJEĆU IZVJEŠĆE O SVOJEM RADU

AddThis Social Bookmark Button

Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić podnio je Gradskom vijeću Izvješće o radu za razdoblje od siječnja do lipnja ove godine, a što je obavezan temeljem Zakona o lokanoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Gradonačelnik Fabijanić je govorio o onome što je radio u obavljanju izvršne vlasti te o započetim, ostvarenim i planiranim projetima. 

-U siječnju je uređen Drugi magazin u kojem je održan zimski karneval na kojeg sam, kao na važan dio tradicije Paga, osobito ponosan. Uređen je i gradski prostor u Ulici bana Josipa Jelačića koji je predan u višegodišnji zakup za obavljanje djelatnosti državnih odnosno županijskih službi, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Gradonačelnik Fabijanić je naveo kako je pokrenut postupak sređivanja imovinsko pravnih odnosa na zgradi koja je nekada bila palača Matasović te je rekao kako su radovi na obnovi Kneževog dvora završeni te je ostalo samo uređenje interijera.
-U sklopu pripreme za Uskršnje blagdane i turističku sezonu radilo se na uređenju cijelog grada, a posebno ističem radove na čišćenju i uređenju Starog grada. Postavljene su klupe i stolovi za izletnike i posjetitelje Starog grada, obavljeni su radovi čišćenja okolnih suhozida kao i popločavanje prilaza stubištu koje vodi prema crkvi Sv. Marije, a parkirni prostor u donjem dijelu stubišta je nasipan, naveo je gradonačelnik Fabijanić.
Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako su travnju na predjelu Vodice  postavljeni elektrokablovi za javnu rasvjetu, a dobivena je lokacijska dozvola za izvođenje radova u svrhu poboljšanja sustava javne rasvjete na područjima Sv. Marija i Pešćina u Vlašićima. U izvještajnom razdoblju nije popunjeno mjesto direktora Turističke zajednice Paga i gradonačelnik Fabijanić je, kao predsjednik Turističkog vijeća, zastupao Turističku zajednicu. 
-Obavljao sam poslove organizacije i sudjelovanja na turističkim sajmovima te poslove vezane za početak turističke sezone. Također treba spomenuti da je nakon uređenja prostora u sklopu Kneževog dvora premješten Informativni centar Turističke zajednice, naveo je gradonačelnik Fabijanić.
Među posebno značajne događaje za razvoj turizma gradonačelnik Fabijanić je naveo pristupanje grada Paga Udruzi hrvatskih povijesnih gradova te Drugi međunarodni festival čipke koji je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako je u razdoblju od siječnja do lipnja ove godine obavljen javni uvid i održana je javna rasprava za UPU grada Paga.
-U postupku izmjene i dopune Prostornog plana uređenja grada Paga koji je započeo krajem prošle godine izrađen je nacrt konačnog prijedloga za koji se prikupljaju potrebne zakonske suglasnosti. Također, u izvještajnom razdoblju održana je prva sjednica Savjetodavnog stručnog povjerenstva za ocjenu Studije utjecaja na okoliš Plovnog kanala Pag-Košljun te je utvrđeno kako je Studija dijelom nepotpuna te se mora doraditi, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Gradonačelnik Fabijanić je naveo kako su počeli radovi na obnovi zgrade Osnovne škole u Dinjiškoj, a prikuplja se dokumentacija za nadogradnju zgrade Dječjeg vrtića „Paški mališani“.
-Vjerujem da sam uspio predočiti svoj rad u navedenom polugodišnjem razdoblju, a potpuniji pregled mojeg rada dobit ćete u izvješću za naredno polugodište kada će neki projekti od važnosti za grad Pag biti okončani, zaključio je gradonačelnik Fabijanić.

 


                                                                                 

                                                                 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika