Ponedjeljak, Rujan 28, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U ORGANIZACIJI OSNOVNE ŠKOLE JURJA DALMATINCA, U SKLOPU DANA KRUHA, ODRŽANA JE PRODAJNA IZLOŽBA KOLAČA

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Osnovne škole Jurja Dalmatinca, a u sklopu obilježavanja Dana kruha, na Trgu Petra Krešimira IV. u Pagu održana je prodajna izložba kolača. Izložbu su posjetili brojni građani kako bi se kupnjom slastica pridružili obilježavanju Dana kruha. Sponzori su bili roditelji koji su pripremili kolače.

Kako je rekla Željka Zubović, ravnateljica Osnovne škole Jurja Dalmatinca, u prodajnoj izložbi su sudjelovala sva odjeljenja matične škole u Pagu sa svojim razrednicama i razrednicima, a učenici iz područne škole iz Povljane će prodajnu izložbu kruha i kolača organizirati 7. 10. u Povljani.


-U sklopu škole tradicionalno obilježavamo Dane kruha, a prodajna izložba kolača samo je dio aktivnosti koje se odvijaju u školi, a vezane su za obilježavanje Dana kruha. Učitelji i profesori s djecom kroz nastavni sadržaj obrađuju teme vezane za Dane kruha, rekla je Željka Zubović.
U zabavnom programu sudjelovao je dječji zbor „Vijolice“, a učenici Ivan Grašo, Martina Zubović i Barbara Vrban su recitirali prigodne pjesme. Paški župnik don Igor Ikić je blagoslovio kruh i kolače. Novac prikupljen od prodaje namijenjen je za opremanje jedne učionice u školi LCD-projektorom, a ostatak će se iskoristiti za školske izlete. Prodajna izložba postavljena na Trgu Petra Krešimira IV. bila je i priprema za gostovanje izvan Paga. Naime, učenici OŠ Jurja Dalmatica i Srednje škole Bartola Kašića pripremili su projekt pod nazivom „Od zrna do pogače“ s kojim će 7. 10. sudjelovati na Županijskim danima kruha u Bibinju.

-Zahvaljujem roditeljima koji uvijek rado sudjeluju u akcijama koje organizira škola, a također zahvaljujemo Gradu Pagu i tvrtki „Pag II“ koji su postavili štandove na trgu, rekla je Željka Zubović.
O velikom odazivu mještana na prodajnu izložbu kruha i kolača najbolje govori to što je sve izloženo vrlo brzo prodano.

 

                                                                   

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika