Nedjelja, Rujan 20, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PRVI DAN JESENI NA PAGU: NAKON KRAĆEG ZAHLAĐENJA I BURE, NASTAVLJA SE DUGO, TOPLO I SUHO LJETO

AddThis Social Bookmark Button

Nakon slabe kiše i nešto jače bure koja je puhala dva dana, na Pagu je ponovno zatoplilo i na plaže su se vratili turisti. U srijedu i četvrtak u 14:00 sati temperatura zraka je iznosila 28 stupnjeva što je iznad prosjeka za rujan. Temperatura mora je od 21 do 23 stupnja, što je također iznad višegodišnjeg prosjeka. 

Toplo i sunčano vrijeme turisti su, nakon što su tri dana proveli u sobama i u šetnji, iskoristili za sunčanje i kupanje. Turistički djelatnici procjenjuju kako će podsezona biti znatno uspješnija od prošlogodišnje i to zahvaljujući nizu izrazito toplih i sunčanih dana, neuobičajenih za kraj kolovoza i za rujan. U Pagu boravi oko 1. 200 turista, uglavnom iz Njemačke, Austrije, Češke i Poljske, a veći dio ih je smješten u kampu „Šimuni“. U paškim hotelima turisti će u agencijskim aranžmanima dolaziti do konca listopada, dok će kamp „Šimuni“ raditi cijelu godinu. Ove godine turistički rezultati u predsezoni i u srpnju nisu bili zadovoljavajući.

Tek u kolovozu su gotovo svi turistički kapaciteti u Pagu bili popunjeni, ali ukupan rezultata ovogodišnje turističke sezone popravila je podsezona, osobito razdoblje od 20. kolovoza do  15. rujna. Dobri turistički rezultati postignuti su u Općini Kolan gdje je ostvareno 234. 559 noćenja, odnosno 6 % više nego prošle godine. No, apsolutni rekorder na otoku je Novalja koju je do kraja kolovoza posjetilo 144. 605 turista ili 8 % više nego prošle  godine, a ostvareno je 967. 252 noćenja ili 7 % više nego prošle godine. 

 

 

                                                               

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika