Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

DUGO, TOPLO LJETO NA PAGU: NAKON GLAVNOG DIJELA TURISTIČKE SEZONE DOMAĆI SU PREPLAVILI PLAŽE

AddThis Social Bookmark Button

Paške plaže su pune, usprkos tome što u Pagu ima vrlo malo turista. Dugo toplo ljeto, znatno toplije od višegodišnjeg prosjeka, ponudilo je domaćima izazov kojeg je očito bilo nemoguće odbiti. Nakon što su za vrijeme turističke sezone radili, dočekivali i otpraćali turiste, čistili apartmane, Paškinje i Pažani su u rujnu preplavili plaže.

Mnogi kažu kako nikada prije na plažama nije bilo toliko domaćih kao ove godine. Gospođa Marija kaže kako se bavi turizmom i cijelo je ljeto radila, a na plaži je bila samo nekoliko puta. Smatra kako je dugo, toplo ljeto poklon prirode.
-Neki kažu kako je neprirodno što je u rujnu ovako toplo, ali po meni to je poklon prirode, posebno nama domaćima, jer u sezoni nemamo previše vremena za sunčanje i kupanje, a sada imamo i lijepo je vidjeti toliko domaćih ljudi na plaži, kaže gospođa Marija.
Od 1. rujna prosječna dnevna temperatura zraka u Pagu iznosi oko 31 stupanj, ali bilo je dana kada je zabilježena i temperatura od 38 stupnjeva. Temperatura mora iznosi od 24 do 26 stupnjeva. U lijepom vremenu uživa i oko dvije stotine turista koji borave u paškim hotelima, a među njima je najviše agencijskih gostiju iz Poljske, Slovačke i Češke. Mnogi od njih su začuđeni vrućinom i oduševljeni lijepim vremenom. Neki su, upravo zbog lijepog vremena, sunčanih dana i toplog mora, neplanirano produljili svoj odmor. Stariji Pažani kažu kako je slično bilo 1983. godine, samo što nije bilo toliko vruće. Te godine je bila najbolja i najdulja turistička sezona u Pagu jer je lijepo vrijeme trajalo do studenog i do tada su u hotel „Belewue“ dolazili agencijski gosti. Ove godine kasno ljeto nema nikakvih karakteristika prijelaza iz ljeta u jesen, kao što je primjerice spuštanje temperature zraka na 25 i temperature mora na 20 stupnjeva što je uobičajeno za rujan. Mnogi ugostiteljski objekti i trgovine se zatvaraju nakon sezone, ali ove godine svi još rade. Prošlo je vrijeme mužnje, prošla je turistička sezona, prošla je i intrada, odnosno berba grožđa, počela je školska godina, a dugo toplo ljeto se, na radost mnogih, nastavlja.  

 


                                                              

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika