Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

POČETAK NASTAVE: U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE JURJA DALMATINCA IZ PAGA UPISANO JE 25 UČENIKA

AddThis Social Bookmark Button

U Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca u Pagu prvi dan nastave počeo je prigodnim programom kojeg su učenici viših razreda, zajedno s Dječjim zborom „Vijolice“ pripremili za polaznike prvog razreda. U predvorju škole okupili su se učenici, djelatnici škole i roditelji prvašića koji su sa zanimanjem popratili program.

Učenike prvog razreda pozdravila je Željka Zubović, ravnateljica Osnovne škole Jurja Dalmatinca.
-Škola je mjesto rada, ali i zabave i zbog toga ćete u školi sigurno doživjeti puno lijepih trenutaka, rekla je Željka Zubović.
Učenike prvog razreda pozdravila je i njihova učiteljica Sanja Dobrijević.
Osnovnu školu Jurja Dalmatinca polazi 240 učenika, a ove godine je u prvi razred upisano 25 učenika. Od toga je u matičnoj školi u Pagu upisano 19, u područnoj školi u Dinjiškoj 4, u Povljani 2, dok u područnoj školi Vlašićima nije upisan niti jedan učenik. Broj polaznika prvog razreda je zabrinjavajući i ukazuje na vrlo izražen problem nataliteta. Taj je problem izražen u svim mjestima, a posebno u Vlašićima gdje se nekada u prvi razred upisivalo od deset do dvadesetak učenika.

U Povljani živi oko 700 stanovnika i nekada se u prvi razred upisivalo petnaestak učenika. U Pagu se u prvi razred nekada upisivalo oko trideset učenika. Broj učenika koji upisuju prvi razred počeo se smanjivati prije petnaestak godina, a prije pet godina ustalio se na 20 do 25 učenika. Udžbenici su podijeljeni dva tjedna prije početka nastave. Učenici nižih razreda su uzimali cijele komplete jer se u knjigama piše i nisu mogli koristiti stare, dok su učenici viših razreda uglavnom uzimali samo radne bilježnice jer su knjige kupovali od starijih učenika. Cijena kompleta knjiga iznosila je od 600 do 1. 200 kuna što je veliki izdatak za roditelje, posebice za one koji imaju dvoje ili više djece koja pohađaju školu. Ove godine nastava je počela kasnije nego prijašnjih godina što i učenici i roditelji smatraju dobrim i nadaju se da će tako biti i iduće godine.

 

                                                                

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika