Nedjelja, Rujan 20, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

USPJEH I REKORD: U OPĆINI KOLAN JE U OSAM GODINA BROJ TURISTIČKIH NOĆENJA POVEĆAN ZA 400 POSTO

AddThis Social Bookmark Button

U razdoblju od osam godina, od odvajanja Kolana od Paga, u Kolanu je broj turističkih noćenja povećan za 400 % i po  tome Općina Kolan ima najbrži rast turističkog prometa na otoku Pagu. Naime, u Kolanu se, dok je imao status mjesnog odbora, ostvarivalo oko 58. 000 noćenja, a ove godine je ostvareno 235. 000 noćenja.

-Zanimljiva je usporedba s rezultatima turističkih noćenja od prije postojanja Općine Kolan i danas nakon osam godina postojanja Općine. Podatak o tako velikom povećanju noćenja dovoljno govori  o promjenama i sustavnim poboljšanjima u turističkoj ponudi Općine Kolan, rekao je Josip Zubović, načelnik Općine Kolan.
Broj turista koji posjećuju Općinu Kolan se svake godine povećava. Tako je ove godine u Kolanu ostvareno 6 % više noćenja u odnosu na prošlu godinu. Općina Kolan raspolaže s velikim turističkim potencijalima jer na svojem području ima neke od najvećih i najljepših plaža na otoku, a uz to i dovoljno prostora za izgradnju turističkih objekata.
-Uz proširenu ponudu tradicionalne hrane koja je prepoznatljiva za ovo naše područje, smatram da se naš turizam i produženje turističke sezone moraju bazirati na hotelskim kapacitetima i zbog toga smo u prostorno planskim dokumentima predvidjeli izgradnju hotela visoke kategorije, rekao je Zubović.
Općina Kolan želi potaknuti investitore i na gradnju hostela, odnosno turističkih objekata za mlade. Naime, Kolan se nalazi na putu do Zrća i mnogi posjetitelji Zrća bi sigurno rado boravili u Kolanu. Općina Kolan će ubuduće više promovirati i Ornitološki rezervat Kolanjsko blato kako bi se privukli turisti koji vole nedirnutu prirodu i promatranje ptica.
 


                                                              

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika