Petak, Rujan 18, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

OBEĆANJA, PRAZNA OBEĆANJA: PAG JOŠ UVIJEK NEMA AUTOBUSNI KOLODVOR

AddThis Social Bookmark Button

U programima svake gradske vlasti u Pagu u posljednjih dvadeset godina je izgradnja autobusnog kolodvora, no u Pagu kolodvora nema, a po svemu sudeći još ga dugo neće biti. Putnici koji putuju autobusima na Pagu nemaju gdje ostaviti prtljagu, a nemaju se gdje skloniti od ljetne vrućine ili zimske hladnoće.

Posljednjih dana, od kada je zavladale nezapamćena vrućina, nedostatak autobusnog kolodvora se posebno osjeća. Dolazak na autobusno stajalište u Pag je, jednako kao i čekanje autobusa, avantura koju se ne želi pamtiti. Mirella i Fabian, dvoje mladih Talijana došli su u Pag autobusom i po izlasku iz autobusa su se iznenadili jer je pred njima bila samo stara nadstrešnica.
-Željeli smo ostaviti stvari u garderobi, ali nam je rečeno kako nema garderobe. Htjeli smo negdje ostaviti stvari kako bi potražili smještaj, raspitivali smo se, ali svi su nam reki kako je najbolje da stvari nosimo sa sobom. Nemamo puno stvari, ali ipak je po ovakvoj vrućini i to teško nositi, rekao je Fabian.
Teške trenutke proživljavaju i oni koji čekaju autobus.  Mnogi od njih nemaju drugog izbora već sjediti pod nadstrešnicom koja ne zaklanja od sunca. Jedan mladi Nijemac je rekao kako mu je iskustvo s čekanjem autobusa u Pagu jedno od najgorih za ljetnog odmora. Pored nadstrešnice je čekao gotovo dva sata i za to je vrijeme, kako kaže, zbog nepodnošljive vrućine gotovo dehidrirao. Prema Prostorom planu uređenja grada Paga, autobusni kolodvor bi se trebao nalaziti na južnog dijelu Paga, uz državnu cestu D-106. Gradska vlast stalno obećava izgradnju autobusnog kolodvora, ali iz razloga koji su javnosti nepoznati, autobusni kolodvor se ne gradi. Probleme zbog nepostojanja autobusnog kolodvora zimi najviše osjećaju učenici koji svakog radnog dana putuju u razna otočna mjesta ili u Zadar. No, ljeti je problem s kolodvorom posebno izražen. U Pagu oko 45 posto turista dolazi u agencijskim aranžmanima, a svi oni putuju autobusima. U vrijeme smjene gostiju, autobusi s turistima se zaustavljaju pred turističkim agencijama što često stvara gužve u prometu. Žalosno je vidjeti turiste koji su autobusom tek stigli u Pag kako satima sjede i čekaju prijevoz do hotela ili apartmana. Kaže se kako je prvi dojam o nekom mjestu najvažniji. O dojmu kojeg o Pagu imaju oni koji dolaze autobusom nema potrebe nagađati. 


                                                             

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika