Srijeda, Rujan 23, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

POŽAR NA ODLAGALIŠTU SMEĆA KOMUNALNOG DRUŠTVA PAG-VATRU GASILI VATROGASCI I KANADERI

AddThis Social Bookmark Button

U nedjelju oko 15:00 sati na području grada Paga je izbio veliki požar kojeg su uz članove DVD-a Pag i vatrogasce s cijelog otoka, gasila i dva kanadera. Požar je buknuo na odlagalištu otpada Komunalnog društva Pag, južno do arheološkog područja Stari grad.

Vatra se proširila na okolno područje koje je u većem dijelu prekriveno niskim raslinjem, a vatra je zaprijetila i okolnim pašnjacima na kojima se nalaze stada ovaca. Prijetila je i opasnost od širenja požara na šire područje Starog grada i Zameta. No, uz velike napore paških vatrogasaca i njihovih kolega s otoka, te uz pomoć kanadera oko 16:30 sati je spriječeno širenje požara.

-Kanaderi su gasili požar na odlagalištu, dok smo mi sprečavali širenje požara na rubne dijelove odlagališta. Uspjelo se lokalizirati požar i onemogućiti daljnje širenje vatre, rekao je Šime Vičević, zapovjednik DVD-a Pag.

Kanaderi su opožareno područje zalijevali do 17: 48 sati. Na odlagalištu se nalaze goleme količine otpada koje su duboke između sedam i petnaest metara. Nakon gašenja požara, zbog dubokih naslaga otpada, postoji opasnost od ponovnog razbuktavanja vatre. Zbog toga će članovi DVD-a Pag dežurati uz opožareno područje. Nije poznato kako je požar izbio. S odlagališta se danima širio nepodnošljiv smrad. Zbog strašnog smrada znatno je bio smanjen broj šetača i biciklista koji rado prolaze starom cestom Pag-Košljun. Hoće li nakon požara Komunalno društvo Pag nešto poduzeti kako bi se makar smanjio problem sa širenjem smrada s odlagališta nije poznato.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika