Subota, Rujan 26, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

UHVDR-A GRADA PAGA I DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI: ODLIČNA ORGANIZACIJA I DOBRA ZABAVA

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji UHVDR-a Paga, a uz pomoć Centra za kulturu i informacije Pag, Mjesnog odbora, Udruženje obrtnika, KUD-a „Družina“ i klape „Peružini“ u Pagu je trodnevnim kulturno-zabavnim programom obilježen Dan domovinske zahvalnosti. Prije početka kulturno-zabavnog programa u Pagu, izaslanstvo UHVDR-a grada Paga je posjetilo područja u Lici na kojima su paški branitelji sudjelovali u akciji Oluja.

-Posjetili smo mjesta na kojima su život izgubili branitelji s Paga uz koja smo položili cvijeće, a cvijeće smo položili i na spomen križu. Obišli smo i grobove naših poginulih suboraca u Pagu i Povljani gdje smo također položili vijence, rekao je Davor Fabijanić, predsjednik UHVDR-a grada Paga.
Program obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti počeo je nastupom članova KUD-a „Družina“ koji su, obučeni u tradicionalnu narodnu nošnju Paga, na Trgu Petra Krešimira IV. odigrali paški tanac. Njihov je nastup privukao pozornost brojnih stranaca. Nakon tanca, članovi KUD-a „Družina“ su u atriju Kneževog dvora izveli pučku dramu „Robinja“. 

U vrlo lijepom ambijentu Benediktinskog trga, pred mnogobrojnom publikom nastupila je klapa „Peružini“ koja je izvela niz dalmatinskih pjesama. U petak je počela i do ranih jutarnjih sati u subotu je trajala velika zabava na Branimirovoj obali gdje je duo „Kumpanji“ zabavljao brojne goste kojima su članovi UHVDR-a Paga i paški obrtnici dijelili pečene srdele, pečeno meso i kobasice, domaće specijalitete, kao što je pandešpanj, kolač kojeg rade paške benediktinke, a dijelilo se i vino. Podijeljeno je preko tri tisuće porcija raznih jela. Uz dobru hranu i dobru glazbu, mnogi su i zaplesali.
-Drago mi je što je proslava Dana domovinske zahvalnosti u Pagu uspjela upravo onako kako smo i planirali. Velik broj naših članova i prijatelja se uključio u akciju i svi su se trudili kako bi gostima bilo što ljepše i taj smo cilj postigli, rekao je Davor Fabijanić.
Službeni dio zabave završio je u prvim satima subote velikim vatrometom, ali su se pjesma i ples nastavili gotovo do zore.

 

                                                         

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika