Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

NA FESTIVALU "ČAROLIJE LJETA-IZRAEL U NOVALJI" NASTUPIO JE HANOCH ROSENN, JEDAN OD NAJBOLJIH SVJETSKIH PANTOMIMIČARA

AddThis Social Bookmark Button

U sklopu festivala „Čarolija ljeta-Izrael u Novalji“ nastupio je Hanoch Rosenn, jedan od najboljih svjetskih pantomimičara koji je umijeće pantomime učio u Parizu. Hanoch Rosenn je nastupio na trgu u Novalji i oduševio stotine gledatelja. Rosenn je svojim nastupom predstavio umjetnost tišine i pokazao i taj dio izraelske kulture. O raznolikosti i ljepoti izraelske kulture govori činjenica kako je Festival „Čarolija ljeta – Izrael u Novalji“ okupio brojne posjetitelje te vrhunske umjetnike.

Mladi mogu uživati u suvremenoj elektronskoj glazbi te nastupima najboljih svjetskih DJ-a koji dolaze iz Izraela, a turistima i domaćinima se predstavljaju vrhunski umjetnici i s područja slikarstva, klasične glazbe, kazališta te gastro zvijezde. Nakon nastupa trija „Čarobne violine“, u Ljetnom kinu „Hollywood“ prikazan je izraelski film „Šlomijeve zvijezde“. U filmu se govori o 16- godišnjem dječaku po imenu Šlomi koji živi sa svojom nemirnom majkom, bratom vojnikom i bolesnim djedom. Iako nije dobar učenik, Šlomi je nadaren kuhar i brine se za kućanstvo.

Oni za koje se brine uglavnom ga ne primjećuju sve dok njegov test iz matematike ne privuče pažnju nastavnika koji otkriva jedinstveni talent. Festival „Čarolija ljeta - Izrael u Novalji“ zajednički je projekt Veleposlanstva Izraela u RH i Grada Novalje kojim se građanima Novalje, brojnim turistima, ali i široj hrvatskoj javnosti kroz glazbu, film, umjetnost i gastronomiju želi predstaviti suvremeni Izrael. „Čarolija ljeta“ za sve posjetitelje sprema prave glazbene, plesne, filmske, slikarske i kulinarske poslastice te na ulice Novalje donosi dašak Izraela potvrđujući tako hrvatsko- izraelsko prijateljstvo.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika