Subota, Rujan 26, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

OTVOREN FESTIVAL "IZRAEL U NOVALJI", NAJVEĆI OVOGODIŠNJI PROJEKT MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA IZRAELA U INOZEMSTVU

AddThis Social Bookmark Button

U Novalji je svečano otvoren festival „Čarolija ljeta-Izrael u Novalji“ što je ove godine najveći projekt Ministarstva vanjski poslova Izraela u inozemstvu. O veličini projekta govori i podatak kako je Veleposlanstvo Izraela u organizaciju programa uložilo 150. 000 dolara. Uz domaćine, na svečanom otvorenju festivala bili su Yossi Armani, veleposlanik Izraela, Vesna Škulić, saborska zastupnica, Dragan Primorac, predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba, Dario Šimić, voditelj Nogometne akademije u Novalji i drugi.

U pozdravnom govoru gradonačelnik Novalje Ivan Dabo je rekao kako je festival „Čarolija ljeta-Izrael u Novalji“ nastao s idejom zbližavanja ljudi i naroda.
-U svekolikoj ponudi koju imamo ove turističke sezone u Novalji ovo je vrlo vrijedna manifestacija. Ovaj program Izraela u Novalji je najveća prezentacija Izraela ove godine u svijetu. Novalja je uložila dio sredstava za festival. Ova će manifestacija biti zapamćena po kvaliteti i dugotrajnosti u prezentiranju Izraela, rekao je gradonačelnik Dabo.
Yossi Amrani, veleposlanik Izraela u Hrvatskoj je rekao kako je festival važan za kontakte Hrvatske i Izraela.
-Zahvaljujem gradonačelniku Novalje i svima onima koji su sudjelovali u ostvarenju ovog projekta, na gostoljubivosti i suradnji. Sretan sam što se ostvarila ova suradnja povezivanja naroda Izraela i Hrvatske. Posebno zahvaljujem Draganu Primorcu, predsjedniku Hrvatsko-Izraelskog poslovnog kluba na njegovu radu i doprinosu našoj suradnji, rekao je veleposlanik Yossi Amrani. 
Na svečanom otvorenju festivala nastupio je Amir Gwirtzman, jedan od najboljih jazz glazbenika Izraela i Gradski zbor Novalja.
Gradonačelnik Novalje Ivan Dabo i izraelski veleposlanik Yossi Amrani otkrili su spomenik „Model Izraela“, rad akademskog slikara Tonija Franovića.
Festival „Čarolija ljeta-Izrael u Novalji“ trajat će do 6. kolovoza, a u programu su brojna kulturni i zabavni događaji. Među ostalim, u Gradskom muzeju Novalja postavit će se skupna izložba likovnih umjetnika iz Izraela pod nazivom „Izraelski krajolik“, nastupit će trio „Čarobne violine“, plesna grupa „Halleluja“, održat će se projekcije izraelskih filmova, među kojima su najpoznatiji „Noodle“, „Pitanje veličine“ i „Šlomijeve zvijezde“ . U glazbenom dijelu programa nastupi će DJ Astzral Projection i DJ Yahel Sherman. Svoje umijeće pokazat će i Ran Shmueli, kulinarska legenda koji će pripremati razna izraelska jela.

 

                                                               

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika