Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

NJENO VELIČANSTVO HAJJAH KALSOM, SUPRUGA SULTANA AHMADA SHAHA OD PAHANGA POSJETILA SIRANU GLIGORA

AddThis Social Bookmark Button

U „Sirani Gligora“ u Kolanu su se iznenadili kada im je najavljen posjet Hajjah Kalsom, supruge sultana Ahmad Shaha od Pahanga, treće najveće države u Maleziji. Hajjah Kalsom je u Kolan stigla s velikom pratnjom, a dočekala ju je obitelj Gligora, Ivan Gligora, vlasnik i osnivač i Šime Gligora, izvršni direktor „Sirane Gligora“ te Ružica Gligora. U pratnji domaćina, Hajjah Kalsom je razgledala siranu, a u lijepo uređenoj kušaonici na katu sirane je degustirala sireve i druge proizvode.

-Ova nas je posjeta obradovala, a obradovalo nas je i to što je naša gošća bila je oduševljena paškim sirom i ostalim proizvodima, a posebno našom skutom, rekao je Šime Gligora.
Ivan Gligora je gošći poklonio paški sir, na što je ona srdačno zahvalila, a onda je upitala je gdje se mogu kupiti proizvodi „Sirane Gligora“. Domaćini su je uputili u trgovinu u prizemlju sirane gdje je razgledala sve proizvode i oduševila se lijepim ambalažama. Naime, u „Sirani Gligora“ proizvode stavljaju u ambalažu koja podsjeća na ovčarske nastambe i na druge tradicijske elemente života u Kolanu. Nakon razgledavanja trgovine Hajjah Kalsom je kupila veću količinu sireva i drugih proizvoda „Sirane Gligora“. Rekla je kako je velik dio proizvoda kupila za poklone svojim prijateljima.
Kako smo uspjeli doznati, Hajjah Kalsom je u Kolan došla iz Zadra.
-Nismo pitali kako je doznala za našu siranu, ali pretpostavljamo kako se radilo o preporuci, rekao je Šime Gligora.
Paški sir „Sirane Gligora“ je ove godine, po četvrti puta u Bruxellesu dobio priznanje „Superior Taste“, a prošle godine je na „World Cheese Awardsu“ u Birmingemu u Engleskoj osvojio tri zlatne medalje i uvršten je među deset najboljih sireva na svijetu.


             
 

 

                                                          

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika