Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAŠKO KULTURNO LJETO 2011.- ODRŽANA ZAVRŠNA PRIREDBA LJETNE ŠKOLE PLESA

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, u velikoj dvorani Kneževog dvora u Pagu održana je završna priredba Ljetne škole plesa koju su vodile Diana Štura, Kristina Vukić i Lucija Batur iz udruge „Kisa“ iz Paga. Djeca su pred mnogobrojnom publikom pokazala što su naučila u Ljetnoj školi plesa, a uz njih su nastupili i gosti, Dječji zbor „Vijolice“, Plesna udruga „Felicity“,  Zadarski plesni ansambl i balerina Gendis Pilipović. Udruga „Kisa“ je nedavno utemeljena, a djeluje na području cijele Zadarske županije.

-Dugo se bavimo plesom i odlučile smo se osamostaliti i početi s vlastitim projektom. Centar za kulturu nas je pozvao kako bi održale ljetnu školu plesa što nam je izuzetno drago,  rekla je Diana Štura.
Centar za kulturu i informacije Pag je organizirao Ljetnu školu plesa kao poklon djeci i zbog toga je škola bila besplatna. Školu je pohađalo oko četrdeset djece uzrasta od pet do dvanaest godina. Kako je rekla Diana Štura, svakodnevni trening je počinjao zagrijavanjem i razgibavanjem, a  nakon toga su se učili plesni koraci. Djeca su učila bečki i engleski valcer, ča ča ča, osnove ritmike i osnove baleta. Diana Štura je rekla kako su djeca, zbog pravilnog držanja, prije plesa naučila izvođenje baletnih koraka.
-Prije tri godine smo, u sklopu programa „Paško kulturno ljeto“ počeli s radionicama za djecu na koje je bio velik odaziv. Ove godine smo za djecu organizirali školu plesa i kao što se vidjelo na završnoj priredbi, mnoga su djeca u Ljetnoj školi plesa naučila nešto novo i zanimljivo. Na završnoj priredbi djeca su imala vrlo lijep nastup koji je oduševio sve posjetitelje, rekla je Dijana Vuleta, ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag.

 

 GALERIJA: PagPress/Facebook

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika