Utorak, Rujan 22, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

OGRADA I NEPOTREBNA BLAMAŽA: STOJI LI GRADONAČELNIK IVAN DABO IZA GRADNJE ZIDA NA GRANICI OPĆINE KOLAN I GRADA NOVALJE?

AddThis Social Bookmark Button

Južno od Zrća, na granici između Grada Novalje i Općine Kolan, odnosno između kluba „Papaya“ i kluba „Noa“ gradi se zid što je izazvalo sukob između Općine Kolan i Grada Novalje. Premda se zid gradi na granici dvije jedinice lokalne samouprave, Josip Zubović, načelnik Općine Kolan smatra kako iza gradnje zida ne stoje politički već privatni interesi. Smatra kako iza svega stoji gradonačelnik Novalje Ivan Dabo.

-Pomorsko dobro pripada svima i njega svi mogu koristiti, a gradnjom zida to se onemogućava. Zbog toga ovo smatram neprimjerenim činom i to što se radi nije dobro, rekao je Zubović.
No, zašto bi gradonačelnik Dabo podržavao ili čak inicirao gradnju zida na plaži? O tome se može samo nagađati, jer gradonačelnik Dabo gradnju zida nije komentirao. Ipak, dobri poznavatelji prilika na Zrću su već početkom srpnja govorili kako će prije ili poslije doći do problema i to zbog parkirališta. Naime, vlasnici kluba „Noa“ su iznad plaže na kojoj se nalazi klub uredili parkiralište u obliku serpentina na kojeg stane veliki broj vozila, a parkiranje na tom parkiralištu je besplatno.

Tko želi doći do Zrća može ostaviti vozilo kod kluba „Noa“ i pješice, za minutu doći do Zrća, „Papaye“ i ostalih klubova. No, problem je što na Zrću postoji parkiralište koje se plaća i od kojeg Grad Novalja ima značajan prihod koji bi se zbog parkirališta kod kluba „Noa“ mogao znatno smanjiti, a možda i nestati. To se čini razumnim objašnjenjem gradnje zida, no radi li se o tome ili nečem drugom doznat će se kada se o svemu izjasni gradonačelnik Ivan Dabo. U klubu „Papaya“ navode kako se ograđuju od događanja vezana uz izgradnju montažne ograde.
-Izgradnja i postavljanje montažne ograde je u nadležnosti grada Novalje. Klub Papaya se zalaže za sigurnost svih posjetitelja plaže Zrće, kontrolirani ulazak i izlazak na plažu te poštivanje svih pravila ponašanja na plaži Zrće, navodi se u priopćenju kluba „Papaya“.
U klubu „Noa“ navode kako su iznenađeni gradnjom zida.
-Iznenađeni smo mada su postojale spekulacije o tome i prije samog otvorenja kluba „Noa beach“, što nam je nejasno i neprihvatljivo jer se zbog očitog upletanja politike kroz privatne interese, ne misli na građane i ograničavanje turističke ponude. Mi kao klub funkcioniramo normalno jer imamo vlastiti parking, tj. prilaz klubu s glavne ceste, tako da nas taj zid u principu ne ograničava. S naše strane ne postoje nikakve tenzije spram drugih klubova, dapače mislimo da bi svi trebali zajedno surađivati za dobrobit svih te se potruditi da podignemo ponudu Zrća na još veću razinu, a ne se obračunavati na nivou kamenog doba, navodi se u priopćenju kluba „Noa beach“.
Jedan kameni zid na pomorskom dobru tako je pozornost javnosti skrenuo sa zabave u klubovima na sukob između Grada Novalje i Općine Kolan. Srećom, posjetitelji Zrća ne osjećaju posljedice tog sukoba. No, nejasno je zašto se sve to događa za vrijeme turističke sezone.

Ukoliko je doista gradonačelnik Novalje Ivan Dabo na bilo koji način povezan s gradnjom zida kod Zrća pitanje je zašto s tim nije pričekao jesen. Tada bi se problem mogao riješiti mirno i bez blamaže koja Zrću doista nije potrebna.

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika