Subota, Prosinac 05, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

RESTORAN "SMOKVA", LEGENDA PAŠKOG TURIZMA JE OTVOREN I RADI U SKLOPU GRADSKOG HOTELA S ČETIRI ZVIJEZDICE

AddThis Social Bookmark Button

Restoran „Smokva“ legenda je paškog turizma i s nostalgijom i radošću ga se sjećaju brojne generacije Paškinja i Pažana. Bio je to prvi restoran na otoku, mjesto zabave i druženja. U vrijeme pretvorbe i privatizacije restoran „Smokva“ je zatvoren. Prolazile su godine i izgledalo je kako se više nikada neće otvoriti. No, restoran „Smokva“ je nedavno preuređen i otvoren i dio je gradskog hotela s četiri zvjezdice. „Smokva“  je jedini restoran u Pagu u kojem svakog dana svira živa glazba.

Upravo tako je bilo i nekada. Na terasi, koja je samo nekoliko metara udaljena od mora, pod krošnjom goleme smokve ljeti je svirala živa glazba, a gosti su uživali u brojnim domaćim jelima i u plesu.
-Sa živom glazbom želimo oživjeti tradiciju ovog restorana koji je po dobroj glazbi i hrani oduvijek bio poznat, rekao je voditelj hotela i restorana Josip Maloča. 
Restoran ima terasu površine 600 m2 na kojoj je 400 sjedećih mjesta, kao što je bilo i nekada. Na terasi legendarnog restorana „Smokva“ u svojim su počecima nastupali Tomislav Ivčić, Duško Lokin, Mladen Grdović, Vedran Ivčić, Mišo Kovač, Đurđica Barlović, Rajko Dujmić sa svojom prvom grupom „Clan“, Krunoslav Kićo Slabinac i mnogi drugi pjevači i pjevačice i svi su se oni i kasnije rado vraćali „Smokvi“.

U restoranu „Smokva“ su ručali, večerali ili se družili brojni glumci, glumice i političari, ne samo domaći već i strani. Izvan turističke sezone u zatvorenom dijelu restorana održavali su se poslovni sastanci, poslovni ručkovi ili večere, karnevalske zabave, zabave u prigodi raznih državnih blagdana i zabave u prigodi rođendana ili vjenčanja. Restoran je, nakon preuređenja, postao dio gradskog hotela koji ima dvadeset soba i četiri apartmana, od čega osam soba i dva apartmana imaju pogled na more. Restoran „Smokva“, kao i nekada, osim vanjske terase ima i unutrašnju salu u kojoj se mogu održavati sastanci, prezentacije i razne zabave, primjerice u prigodi krštenja ili svadbe. Novost je vanjski šank koji je odvojen od kuhinje i koji stvara poseban ugođaj na terasi. U restoranu „Smokva“ se, baš kao što je bilo i nekada, mogu dobiti razna riblja i mesna jela.
-Veliku pažnju posvećujemo kvaliteti mesa, ribe i školjaka koje nabavljamo. Sva hrana se priprema kada gost naruči, a to znači da nema prethodne pripreme, kaže Maloča.
Stranci legendarni restoran „Smokva“ tek otkrivaju, a domaći im rado daju savjet gdje je za ljetnih vrućina najugodnije ručati ili večerati, a uz to se navečer i dobro zabaviti uz živu glazbu. 

 

             

 

                                                           

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika