Petak, Rujan 25, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

MINISTAR TURIZMA DAMIR BAJS POSJETIT ĆE NOVALJU, JEDNO OG GLAVNIH TURISTIČKIH ODREDIŠTA NA JADRANU

AddThis Social Bookmark Button

Novalja je jedno od glavnih turističkih odredišta na Jadranu, a broj turista koji posjećuju Novalju višestruko premašuje broj turista koji posjećuju sve ostale jedinice lokalne samouprave na Pagu, Pag, Povljanu i Kolan. Novalja je, kako neki tvrde, turističko čudo, no to se čudo nije dogodilo slučajno. Gradska uprava Novalje je, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Dabom, velike napore ulagala u razvoj turizma, u privlačenje ulagača, prihvaćala je nove ideje, uređivao se grad, napravljen je golem iskorak u kulturnoj i zabavnoj ponudi.

Kako bi se upoznao s tim turističkim fenomenom, Grad Novalju će u nedjelju, 17. srpnja posjetiti ministar turizma Damir Bajs. Ministar Bajs će s predstavnicima Grada Novalje razgovarati o ovogodišnjoj turističkoj sezoni i planovima razvoja. Ministar Bajs će posjetiti Turističku zajednicu Grada Novalje, razgledat će novouređene trgove Loža i Bazilika i rimski akvadukt, a posjetit će i klubove „Kalypso“, „Aquarius“ i „Papaya“ na Zrću. U klubu „Papaya“ je predviđeno održavanje konferencije za medije. Uz ministra Bajsa, u izaslanstvu Ministarstva turizma bit će Željko Lenart, državni tajnik u Ministarstvu turizma, Tomislav Vukovac, ravnatelj Uprave za infrastrukturu i turističku resursnu osnovu, Danijela Petričević-Golojuh, tajnica Ministarstva, Zdenka Šutak, tajnica Kabineta ministra i Željka Sruk, djelatnica Samostalnog  odjela za odnose s javnošću u Ministarstvu turizma. Posjet ministra Bajsa Novalji na određeni je način i znak podrške gradskoj upravi Novalje koja sve svoje razvojne planove temelji na turizmu.

Kako je rekao jedan od organizatora programa na Zrću, dolazak ministra Bajsa na Zrće ima veliko značenje i za Zrće jer je to i formalno priznanje onoga što je u posljednjih desetak godina napravljeno. Naime, dosta je onih koji osporavaju vrijednost programa kakvi se organiziraju u klubovima na Zrću. Neupućeni često tvrde kako na Zrće dolaze uglavnom mladi koji ništa ne troše. No, to nije tako. Na Zrću se zabavljaju mladi doslovno iz cijelog svijeta, a među njima je mnogo i onih s dubokim džepovima koje bi poželjelo ugostiti svako turističko mjesto na Jadranu. Uz to, pored Zrća su gotovo svakodnevno usidrene goleme jahte, a vlasnici tih jahti ili oni koji su ih unajmili zabavljaju se na Zrću. Zrće je za mnoge mlade diljem svijeta postalo mjesto koje se mora posjetiti.

 


                                                              

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika