Subota, Rujan 26, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ČAROLIJA LJETA-IZRAEL U NOVALJI, NAJVEĆI OVOGODIŠNJI KULTURNI PROJEKT MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA IZRAELA U INOZEMSTVU

AddThis Social Bookmark Button

Od 27. srpnja do 6. kolovoza u Novalji će se održati zajednički projekt države Izrael i Grada Novalje pod nazivom „Čarolija ljeta-Izrael u Novalji“ što je najveći kulturni projekt kojeg Ministarstvo vanjskih poslova Izraela provodi ove godine izvan Izraela i najveći projekt Veleposlanstva Izraela u ovoj godini.  Projekt „Čarolija ljeta – Izrael u Novalji“ predstavili su  veleposlanik Izraela u Republici Hrvatskoj Yossi Amrani te gradonačelnik Novalje Ivan Dabo.

Čarolija Izraela zajednički je projekt Veleposlanstva Izraela u RH i Grada Novalje kojim se građanima Novalje, brojnim turistima, ali i široj hrvatskoj javnosti kroz glazbu, film, umjetnost i gastronomiju želi predstaviti suvremeni Izrael.

-Otok Pag je destinacija koju posjećuje mnogo mladih ljudi iz cijele Europe, a mi želimo promovirati suvremeni Izrael upravo među mladima. Primarna ideja je bila dovesti najpoznatije izraelske DJ-eve na Zrće, no iz te se ideje naš koncept proširio na predstavljanje izraelske hrane, umjetnosti i plesa brojnim posjetiteljima najzabavnijeg otoka na Jadranu. Ovaj festival bit će atrakcija za sve posjetitelje Novalje te će ojačati i ekonomske veze Hrvatske i Izraela kroz turizam. Jedan od ciljeva ovog projekta je da se Novalja stavi na turističku kartu Izraela te da što više Izraelaca počne dolaziti u Novalju. Posebno se zahvaljujemo Plivi koja s nama dijeli našu viziju u promicanju izraelske kulture i umjetnosti te u jačanju ekonomskih veza između Hrvatske i Izraela, rekao je Yossi Amrani, veleposlanik Izraela u Hrvatskoj.  

Glazbenu scenu Izraela predstavit će dvije najpoznatije izraelske elektronske grupe, DJ Astral Projection i DJ Infected Mushroom. Održat će se i projekcije izraelskih filmova, dobitnika brojnih nacionalnih i međunarodnih priznanja, među ostalim filmova „Slomljena krila“, „Noodle“, „Pitanje veličine“ i „Šlomijeve zvijezde“.  U sklopu projekta „Čarolija ljeta – Izrael u Novalji“ eminentni kuhari iz Izraela predstavit će gastronomiju svoje zemlje, postavit će se likovne izložbe i izložba izraelskih suvenira s vjerskom tematikom.

-Iznimno sam ponosan što je Veleposlanstvo Izraela prepoznalo Grad Novalju jer je ovo izvrsna prilika da Novalja pokaže svu svoju ljepotu i brojnim izraelskim turistima, ali i da se ojača gospodarska suradnja Izraela i Grada Novalje, rekao je gradonačelnik Novalje Ivan Dabo.

 

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika