Srijeda, Rujan 23, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

LICE I NALIČJE: BEZ KAMPA ŠIMUNI GRAD PAG SE NI NA TEORETSKOJ RAZINI NE BI MOGAO SMATRATI TURISTIČKIM ODREDIŠTEM

AddThis Social Bookmark Button

Kada bi se kojim slučajem zatvorio kamp „Šimuni“ grad Pag bi se samo uz puno mašte mogao nazvati turističkim odredištem. Primjerice, prošle godine Pag je posjetilo oko 90. 000 turista, a trećina ih je boravila u kampu „Šimuni“. Ove godine kamp „Šimuni“ je u lipnju ostvario polovicu od ukupnog turističkog prometa grada Paga, a prvih dana srpnja udio kampa „Šimuni“ u turističkom prometu Paga prelazi 70 posto.

Prema podacima Turističke zajednice, u lipnju je na području grada Paga boravilo 15. 000 turista, od čega ih je u kampu „Šimuni“ boravilo 7. 500. Ostvareno je 92. 000 noćenja, a od toga u kampu „Šimuni“ 75. 000.
-Takvi podaci su pohvala za veliki trud koji je uložen u uređenje kampa. Imamo bogatu ponudu koja je prilagođena suvremenom gostu tako da nam se mnogi gosti vraćaju, a ove godine smo posebno zadovoljni jer su naše casamobile rezervirane do kraja rujna, a imamo i velik broj najava za listopad, kaže Ivona Maržić, direktorica kampa „Šimuni“. 
Od 2007. do 2010. broj gostiju u kampu povećan je za 200 %, a ove godine očekuje se povećanje za dodatnih tridesetak posto.
Moglo bi se pomisliti kako se tako veliko i na otoku nezabilježeno povećanja broja gostiju dogodilo zbog niskih cijena, ali to bi bilo pogrešno jer je kamp „Šimuni“ najskuplji na Jadranu. Cijene koje se postižu u kampu Šimuni nedostižne su za otočne hotele, kao i za iznajmljivače soba i apartmana. Primjerice cijena boravka u kućici „Kornat“  od 9. srpnja do 19. kolovoza iznosi 1. 480,00 kuna. Za usporedbu, apartmani u Šimunima iznajmljuju se za četvrtinu, a u Pagu za petinu te cijene. U kućici „Dalmatia“ cijena noćenja je 1. 347, 00 kuna, u kućici „Lux“ cijena je 925, 00 kuna, a u kućici „Comfort“  851, 00 kuna. Oni koji se žele odmarati u kućicama u prvom redu do mora dodatno plaćaju 148,00 kn po danu. Parcele za postavljanje šatora šatore, auta, autodomova, autokaravana i slično od 16. srpnja do 12. kolovoza plaćaju se 67, 00 kuna po osobi, uz razne dodatke, kao što je na primjer 48, 50 kuna dnevno za kućnog ljubimca. Uz obične parcele uređene su i posebne parcele s raznim pogodnostima koje se plaćaju od 142,00 do 168, 00 kuna dnevno. Usprkos takvim cijenama kamp „Šimuni“ je pun.
-Sunce i more se može pronaći bilo gdje na obali i zbog toga gosta treba privući i zadržati sadržajima. U posljednje tri godine postavili smo casamobile s priključcima na satelitski televizijski program i na internet, obogatili ponudu u barovima, restoranima i trgovinama, organiziramo razne programe, uredili smo plažu na kojoj imamo ponudu svega što gostima treba. Naši gosti nemaju potrebu o bilo čemu razmišljati jer je za njih sve savršeno organizirano i zbog toga se mogu odmarati i zabavljati, kaže Ivona Maržić.
U kampu Šimuni zaposleno je 160 radnika i Ivona Maržić kaže kako je kamp mali grad. U tom mirnom, tihom kutu otoka, u kojem tijekom ljeta uživaju tisuće turista svakodnevno se organiziraju razni programi, od jutarnjih vježbi i aerobika uz more i u moru, do večernjih zabava uz svakovrsna jela i glazbu. Uz sve to, za uspjeh kampa „Šimuni“ zaslužna je izvanredna organizacija zabave za djecu i uređenost plaže. Brojni profesionalni animatori tijekom cijelog dana organiziraju razne radionice za djecu, turnire u raznim sportovima, a u kampu postoji Mini Klub, Game Room i Mini Disco. Roditelji mogu gotovo cijeli dan ostaviti djecu animatorima i bezbrižno se odmarati, a to je san svih roditelja koji s djecom odlaze na odmor. Plaža kampa „Šimuni“ je s duljinom od 4 km i površinom od 80. 000 m2 najveća na Jadranu. Posuta je sitnim šljunkom i ima uređene ulaze u more. Jedan dio plaže, u duljini od 500 metara, prekriven je pijeskom i taj dio plaže je namijenjen uglavnom djeci kako bi se mogla igrati u pijesku. Cijela plaža, u duljini od 4 km je ograđena i osigurana od naleta skutera, upada surfera i čamaca, no ljubitelji sportova na moru ipak nisu prikraćeni. Za njih su na plaži predviđene posebne zone. U kampu su mislili na sve pa je tako jedan dio plaže namijenjen i za kućne ljubimce gostiju. Kamp „Šimuni“ je, osim po izvanrednoj organizaciji, zanimljiv i po tome što radi cijelu godinu i cijelu godinu ima goste.

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika