Četvrtak, Listopad 01, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

MEDITERANO, TVRDI SIR S KADULJOM I OKUSOM MEDITERANA NOVI JE PROIZVOD PAŠKE SIRANE

AddThis Social Bookmark Button

Paleta proizvoda  „Paške sirane“ obogaćena je novim proizvodom, sirom Mediterano. Sir Mediterano je tvrdi sir napravljen od kravljeg mlijeka i obogaćen prirodnom kaduljom s otoka Paga. Tako „Paška sirana“ od sada proizvodi šest vrsta sireva, paški sir, Dalmatinac, Pramenko, Trapist, Primorac i Mediterano. U "Paškoj sirani" vjeruju kako će novi sir Mediterano biti dobro prihvaćen na tržištu. Martina Pernar, voditeljica marketinga u „Paškoj sirani“ je rekla kako su novi sir pohvalili svi koji su ga probali.   

-Sir je jako ukusan i aromatičan, a poseban je upravo zbog njegovog mediteranskog okusa. Upravo zbog toga smo novom siru odlučili dati naziv Mediterano, rekla je Martina Pernar.

Idejna začetnica projekta, odnosno proizvodnje novog sira Mediterano je Ivana Holubec, dipl. ing. prehrambene tehnologije u "Paškoj sirani".

-Sir Mediterano je nastao na temelju mojeg diplomskog rada kojeg sam radila u „Paškoj sirani“, rekla je Ivana Holubec. -Za temu sam imala "Novi tipovi paškog sira“ i odlučila sam u paški sir ukomponirati začinsko bilje koje je karakteristično za ovo podneblje te crne i zelene masline. Rezultat je bio jako dobar tako da smo moj mentor Nenad Škoda i ja, zajedno s članovima uprave „Paške sirane“, odlučili iskoristiti iskustvo s mojeg rada i krenuti u novi projekt, u proizvodnju sira s kaduljom. No, zbog ograničenih količina mlijeka paške ovce, odlučili smo novi sir raditi od kravljeg mlijeka jer sve količine mlijeka paške ovce koristimo za naš krovni brend, a to je paški sir.

Novi proizvod „Paške sirane“, sir Mediterano je u prodaji u trgovinama u cijeloj Hrvatskoj.

 

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika