Subota, Rujan 26, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAG: U ORGANIZACIJI CENTRA ZA KULTURU U STAROM GRADU JE ODRŽANA 11. SMOTRA KLAPA OTOKA PAGA

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, a pod pokroviteljstvom Grada Paga, pred crkvom sv. Marije u Starom gradu održana je 11. Smotra klapa otoka Paga na kojoj su nastupile klape „Jargola“, „Peružini“ i „Sol“ iz Paga, klape „Murtelice“, „Navalia“,  „Luminali“ i  „Slavuji“ iz Novalje, klapa „Kolanjke“ iz Kolana i klapa „Povljana“ iz Povljane. U revijalnom dijelu programa, kao gosti nastupili su klapa „Čežnja“ iz Zagreba, ansambl „Sveti Juraj“ iz Paga i klapa „Iskon“ iz Splita.

Svaka je klapa izvela dvije pjsme.
-Ovogodišnja smotra klapa bila je drugačija od dosadašnjih prije svega jer je prvi puta održana izvan grada Paga, u vrlo lijepom ambijentu Starog grada. Ove godine je nastupilo devet klapa što je najviše od kada se Smotra održava. Mnogobrojna publika je imala priliku sudjelovati u jednom lijepom događaju i uživati u klapskom pjevanju, rekla je Dijana Vuleta, ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag.
Na smotri su nastupile klape s velikim iskustvom, kao primjerice klape „Povljana“, „Sol“ i „Navalia“,  kao i klape  koje su tek nedavno počele s radom, kao na primjer klape „Slavuji“ i „Kolanjke“.
-Smotra je dobra prilika za mlade klape kojima treba iskustva u nastupima, ali i za klape s većim iskustvom kako bi pokazale publici presjek svojeg rada. Ujedno, smotra je dobra prilika za druženje svih koji se bave klapskim pjevanjem. Na Pagu je svake godine sve više klapa, a to  znači kako se njeguje klapsko pjevanje i dalmatinska pjesma, rekla je Dijana Vuleta.
Prije nastupa klape „Kolanjke“ iz Kolana, publiku je ugodno iznenadio Ivan Gligora, mljekarski tehnolog i vlasnik „Sirane Gligora“ koji se predstavio kao pjesnik. Napisao je pjesmu „Ticar“ koju je izvela klapa „Kolanjke“ u kojoj se govori o težaku koji je svakog dana odlazio u polje i pjevao istu pjesmu.
-Taj me se težak dojmio kao i ta njegova pjesma i u sjećanje na njega napisao sam pjesmu, rekao je Ivan Gligora.

Program je završio pjesmom "Ružo moja crvena" koju su otpjevali svi sudionici smotre.

 

 

                                                                 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika