Subota, Rujan 26, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAG: U VELIKOJ DVORANI KNEŽEVOG DVORA ODRŽAN JE KONCERT UČENIKA MAESTRA JURE MARŽIĆA

AddThis Social Bookmark Button

U Pagu, razmjerno broju stanovnika, ima velik broj glazbenih talenata što se pokazalo i na koncertu polaznika glazbene škole maestra Jure Maržića koji je održan u velikoj dvorani Kneževog dvora. Bio je to tradicionalni završni koncert koji se od 1995. godine održava na kraju školske godine, a ove godine je održan s nekoliko dana zakašnjenja jer su gradski prostori bili zauzeti zbog održavanja 2. međunarodnmog festivala čipke.

-Ovo je sedamnaesti završni koncert učenika koje učim sviranje gitare, mandoline i sintesajzera. Zadovoljan sam jer su bili uporni, dosta su naučili i zbog toga su i bili spremni za nastup. Mnogi od onih koji su bili moji učenici nastavili su dalje s glazbom, a neki su postigli i veće uspjehe, rekao je Jure Maržić.
Koncert je počeo nastupom polaznika prve godine Lorenca Buljanovića i Danijela Palčića koji su odsvirali dvije melodije na gitari. Uz njih je nastupila i Ivana Vrdoljak koja već nekoliko godina pohađa školu Jure Maržića, ali je nastupila s učenicima prve godine jer je prvi puta svirala na harmonici.
-Nakon dugo, dugo vremena u program je uključena i harmonika i zbog toga sam vrlo zadovoljan. Učenici su izbjegavali harmoniku jer je stvoreno uvjerenje kako harmonika ne pripada instrumentima iz Hrvatske, međutim to nije točno jer je harmonika i hrvatski instrument, rekao je Jure Maržić.
Sa završenom drugom godinom gitare nastupili su u duetima i samostalno Mihovil Šiša, Leo Birovljević, Paolo Portada i Luka Jurčević. Na koncertu je nastupila i mlada klapa „Pag“ koju vodi Jure Maržić.
-Ovo je šesta generacija članova klape i od onog prvog sastava ostao sam samo ja kao voditelj. Mlada klapa je ove godine već imala pet nastupa, a pripremamo se i za nastupe na festivalima, rekao je Maržić.
Uz klapu Pag nastupio je i Mandolinistički orkestar i pjevači pučkih napjeva. Maržić je naveo kako će njegovi učenici, uključeni u klapu „Pag“ tijekom ljeta nastupati na otvorenom, na hotelskim terasama i drugim prostorima i tako će turistima pokazati dio folklorne baštine Paga.

 


                                                             

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika