Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

MIK-MELODIJE ISTRE I KVARNERA U PAGU-OBORENI SVI REKORDI POSJEĆENOSTI

AddThis Social Bookmark Button

U Pagu je održana druga večer festivala Melodije Istre i Kvarnera koju je popratilo oko 900 gledatelja što se u Pagu ne pamti. S toliko gledatelja oboreni su svi rekordi posjećenosti bilo kojeg zabavnog programa u Pagu. Za održavanje MIK-a u Pagu i za besprijekornu organizaciju zaslužni su mnogi, ali među prvima je Branimir Paro-Vidolin, predsjednik Gradskog vijeća Paga. Paro-Vidolin je motivirao mnoge kako bi se uključili u organizaciju festivala i u prikupljanje sredstava od sponzora. Povorka sa sudionicima MIK-a stigla je u Pag katamaranom iz  Karlobaga, a na Branimirovoj obali im je priređen svečani doček.

U ime grada Paga dobrodošlicu sudionicima MIK-a je poželio gradonačelnik Ante Fabijanić.

-Pozdravljam sve sudionike festivala Melodije Istre i Kvarnera, a posebno pozdravljam klapu Sol koja je na festivalu do sada postizala odlične rezultate. Svima želim ugodan boravak u Pagu, gradu bogate kulturne baštine i divnih gostoljubivih ljudi, rekao je gradonačelnik Fabijanić.  
U ime sudionika MIK-a na dočeku se zahvalio Andrej Baša, direktor MIK-a.
-Nakon trideset i jedne godine festival Melodije Istre i Kvarnera je ponovno u Pagu i nadam se da neće morati proći još trideset godina do idućeg druženja, rekao je Andrej Baša. 

U dočeku sudionika MIK-a sudjelovala je Gradska glazba Pag i članice i članovi KUD-a Družina. U Pagu je festival Melodije Iste i Kvarnera prvi puta održan 1980. godine i na velika se vrata vratio nakon trideset i jednu godinu, a kako su rekli MIK-ovci, drago im je što su po prvi puta nastupili u Zadarskoj županiji. Branimir Paro-Vidolin je rekao kako je sretan sam što se u Pagu, nakon trideset i jedne godine, organizirala festivalska večer Melodije Istre i Kvarnera.

-Moram naglasiti kako se posebno radujem što se za pomoć u organizaciji odazvao najveći broj sponzora za neku manifestaciju koja je ikada održana u Pagu, rekao je Branimir Paro-Vidolin.

 
Na MIK-u u Pagu nastupili su klapa Sol, Helena Brajković, Lado Bartoniček, grupa Fortunal, Linda Gizdulić, Joso Butorac, duet Toni Markovski i Valentina Briški, Alen Polić s ansamblom Kaljina, Katja Budimčić, Duško Jeličić, Mirjana Bobuš, Robertino, Sabrina, Daniel Načinović, Vivien Galletta, Lidija Bačić, Oliver Berekin, Vesna Nežić Ružić, Davor Radolfi i Gina Picinić. Program su vodili Helena Šipraka i Mario Lipovšek-Battifiaca. Pobijedila je klapa Sol s pjesmom Mediteraneo koja je osvojila 436 glasova publike, na drugo mjesto plasirao se Joso Butorac s pjesmom „Srićno ti bilo sine“ koja je osvojila 110 glasova, a na treće mjesto se plasirala Lidija Bačić s pjesmom „Neka se vino toči“ koja je dobila 75 glasova.

Festivalska večer je završila velikim vatrometom.

 


                                                                

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika