Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U PAŠKU UVALU UPLOVIO SUPERLUKSUZNI BROD KOGO- NAJAVA SEZONE NA ZRĆU

AddThis Social Bookmark Button

U pašku luku je u subotu poslijepodne uplovio brod „Kogo“, jedan od najpoznatijih „pleasure boata“-a sa zastavom Kajmanskog otočja. Brod je tijekom dana bio usidren na sjevernom i sjeverozapadnom dijelu Paške uvale, kod Zrća, Barbata i kod uvale Slana, gdje se zadržao do kasnog poslijepodneva. Iz broda je, kroz vrata na desnoj strani trupa, više puta izlazio član posade koji je gumenjakom obilazio Pašku uvalu. Jedan član posade je oko 16:00 sati gumenjakom obilazio plaču Katarelac i nakratko se zaustavio na plaži, no nije želio reći tko je na brodu.

Neki pretpostavljaju kako je na brodu grupa navodno poznatih sportaša iz Engleske koji su došli posjetiti Zrće. Brod je dugačak 71 m i širok 12 m, a postiže brzinu od 13, 6 nautičkih milja na sat. Stigao je iz francuske luke Antibes koja se nalazi između Nice (sjeverno) i Cannesa (južno). Uz „Kogo“ plovi i vrlo brzi gliser koji se usidrio na stotinjak metara sjeveroistočno od „Koga“.  Brod je oličenje raskoši i bogatstva. Ima veliku i luksuzno uređenu dnevnu sobu,  luksuzne apartmane i spavače sobe, kupaone, saunu, dvoranu za fitness, veliku prostoriju za masažu, veliki caffe bar, kuhinju, golemu blagovaonu.

U brodu se nalazi velik broj skutera i manjih plovila i sva čuda telekomunikacijske tehnike. Zanimljivo je bilo gledati kako se otvaraju vrata na desnom boku broda i kako iz njih izlazi član posade i gumenjak, što je neke podsjetilo na filmove o Jamesu Bondu. Dok je brod prolazio pored Zrća na palubi se moglo zamijetiti više osoba koje su se povukle u unutrašnjost broda kada je krenuo prema uvali Slana. Po ulasku u Pašku uvalu i bacanja sidra, na palubu su izašli mornari. Prošle godine je u srpnju i kolovozu zabilježen dolazak pedesetak luksuznih manjih i većih jahti i nekoliko brodova od kojih su neki po veličini i luksuzu bili slični „Kogu“, a neki su ga i nadmašili, kao primjerice dva koja su imala i helikoptere. U svima njima bili su oni koji su se, čuvajući svoju privatnost, došli provesti na Zrće.

No, kako sačuvati privatnost na mjestu na kojem je na stotine fotoaparata i kamera? Veliko dostignule Zrća je to što nitko nikog ne pita tko je i što je, jer se svi žele samo dobro zabaviti.

Tako se događa da na plesnom podiju plešu studenti koji su tijekom godine štedjeli za desetak dana boravka na Zrću i oni vrlo dubokih džepova No, za svaki slučaj, oni čija se imena mogu povezati sa svjetskim jet setom često se predstavljaju kao obični mornari i tako se, lišeni bilo čije, a osobito medijske pažnje, dobro zabavljaju.

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika