Srijeda, Rujan 23, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAG: GASTRO MANIFESTACIJOM "POZDRAV LJETU" SIMBOLIČNO OZNAČEN POČETAK TURISTIČKE SEZONE

AddThis Social Bookmark Button

Gastro manifestacijom „Pozdrav ljetu“ simbolično je označen početak turističke sezone u Pagu. Posjetitelji su uživali u domaćim specijalitetima, u ribljim jelima, paškom siru, vinu, domaćoj rakiji i slasticama. Na manifestaciji su sudjelovali Paški štand, Srednja škola Bartula Kašića, hotel „Pagus“, „Vina otoka Paga“, „Sandra“, „Diogen“, „Barcarola“, „Revelin“,  „Tornado“, „Zec“, slastičarnice „Jadran“, fast food „Lav-Pag“, Udruga „Bataja“,  Moto klub „Pag“, Općina Kolan, pečenjara „Dina“ iz Dinjiške i „Frane“ iz Smokvice.

Uz štand mjesta Vlašići jelo se, pilo i plesalo.
-Vino koje smo donijeli je s domaćih poljoprivrednih gospodarstava vlasnika četiriju konoba i to je pravo domaće vino, rekao je Vlašićanac  Ivica Oliverić. 
Uz dobro vino, na štandu je bilo i obilje dobre hrane.
-Pripremili smo domaća jela kakva su se i nekada pripremala, a takva jela želimo češće pripremati kako bi  obnovili  stare običaje, rekli su predstavnici Vlašića.
Posjetiteljima su nudili fritule, bravetinu s palentom, skutu, rosicu, smokvenjake, suhe smokve, puževe, lazanje sa slaninom i domaću maneštru.
Veselo je bilo i uz štand Općine Kolan na kojem su se predstavile četiri konobe, „Figurica“, „Nono“, „Đardin“ i „Beledvir“. Pripremili su ovčetinu s domaćim korijenjem, dijelili su skutu i vino, a Turistička zajednica Općine Kolan je posjetitelje počastila paškim sirom.
-Rado sudjelujemo u ovakvim manifestacijama. U Pag smo došli predstaviti svoju turističku zajednicu, ali i prikupiti iskustva jer bismo željeli sličnu manifestaciju organizirati u Kolanu, rekla je direktorica TZ-a Kolan Mirjana Fumić.
Vrlo lijepo je bio uređen štand Srednje škole Bartula Kašića iz Paga na kojem su učenici prvog i drugog razreda ugostiteljskog smjera s nastavnicima Teom Bukšom i Brankom Tičićem pripremili salatu od hobotnice na sedam načina, s krumpirom, rajčicom, pircima,  motarom, jagodama, šparogama i sirom i s rikolom, šureni paški sir, paški sir s piljcima od luka, brudit s palentom punjenom sa špinatom, janjetinu u toču s kaduljom, domaće njoke, domaću tjesteninu s pršutom i šparogama i hroštule.
U zabavnom dijelu programa sudjelovali su Gradska glazba Pag, klapa „Jargola“, klapa „Sol“  i  „Duo kumpanji“.

 


                                                                

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika