Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

GRADSKO VIJEĆE PAGA: NIJE PROŠAO PRIJEDLOG IZMJENE I DOPUNE PRORAČUNA

AddThis Social Bookmark Button

Prijedlog izmjene i dopune proračuna Grada Paga kojeg je Gradskom vijeću predložio gradonačelnik Ante Fabijanić izazvao je burnu raspravu, a prijedlog nije prošao. Za predloženu izmjenu i dopunu proračuna glasovalo je šest vijećnika, dva su bila protiv, a tri suzdržana. Gradsko vijeće Paga ima petnaest vijećnika i za izmjenu proračuna treba glasovati osam vijećnika, odnosno potrebna je apsolutna, a ne relativna većina.

Obrazlažući izmjenu i dopunu proračuna, Diogen Šuljić, pročelnik Upravnog odjela za proračun i financije je rekao kako je novi plan proračuna za 2011. godinu na razini planiranog u iznosu od 35. 300. 000 kuna i predstavlja raspodjelu planiranih prihoda i rashoda. Gradonačelnik Ante Fabijanić (HSP) je objasnio o čemu se točno radi.
-Ova izmjena i dopuna proračuna predložena je zbog toga što smo od države dobili sredstva za postavljanje led dioda žarulja na vanjskoj rasvjeti i ta sredstva moramo utrošiti. Tek nakon uvrštenjem tih sredstava u proračun možemo raspisati natječaj, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Josip Tičić, vijećnik SDP-a je rekao kako će SDP glasovati protiv izmjena i dopuna proračuna jer se predlagač poziva na izvješće o izvršenju proračuna koje nije dostavljeno vijećnicima. Na pogrešku u proceduri pozvala se i Zvjezdana Fabijanić, vijećnica SDP-a.
-Ta sredstva se moraju iskoristiti, ali ne na ovaj način, a uz to se prijedlogom izmjena i dopuna proračuna mijenjaju i neke druge stavke i to treba obrazložiti, rekla je Zvjezdana Fabijanić.
Nakon toga je gradonačelnik Ante Fabijanić zatražio stanku i pozvao vijećnike vladajuće koalicije (HSP-HSLS, HDZ, HNS, HSS) na konzultacije.  Međutim, kako dva vijećnika vladajuće koalicije nisu bila na sjednici, nakon stanke se ništa nije promijenilo. Tada su vijećnici vladajuće koalicije na razgovor pozvali vijećnika i predsjednika Paške stranke Igora Karavanića. Paška stranka je, zajedno s SDP-om u oporbi i zbog toga je taj poziv izazvao čuđenje ostalih vijećnika. O čemu se razgovaralo iza zatvorenih vrata nije poznato. No, po povratku vijećnika vladajuće koalicije u vijećnicu, predloženo je održavanje sastanka predsjednika klubova vijećnika svih stranaka. Igor Karavanić je pokušao Zvjezdani Fabijanić, predsjednici Kluba vijećnika SDP-a objasniti zašto bi trebalo sudjelovati na sastanku, ali je ona je poziv odbila.
-Ne mogu ići protiv odluke svoje stranke i zbog toga neću sudjelovati na tom sastanku, rekla je Zvjezdana Fabijanić.
Sastanak predsjednika klubova vijećnika nije održan, a gradonačelnik  Fabijanić je rekao kako će prijedlog izmjene i dopune predložiti i za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća.
Gradsko vijeće je jednoglasno donijelo Odluku o autotaksi prijevozu na području grada Paga. Temeljem odluke dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza davat će se na rok od jedne do pet godine. Vozila će biti bijele boje, a na bočnim stranama morat će imati istaknut grb grada Paga.

 

 

                                                             

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika