Ponedjeljak, Rujan 28, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U PAGU JE ODRŽANO 5. EUROPSKO PRVENSTVO U LOVU RUKOM IZ USIDRENE BRODICE

AddThis Social Bookmark Button

Na 5. Europskom prvenstvu u lovu rukom iz usidrene brodice koje je u organizaciji Hrvatskog športskog ribolovnog saveza održano u Pagu prvo mjesto osvojila je ekipa ŠRD „Zubatac“ iz Lovrana, drugo mjesto osvojila je ekipa ASD  „Il Palamito“ iz Italije, a na treće mjesto plasirala se ekipa ŠRD „Lovrata“ iz Krka. Na prigodnoj svečanosti održanoj u hotelu „Pagus“ pobjedničkim ekipama pehare i medalje uručio je tajnik i predstavnik Europskog športskog ribolovnog saveza FIPS-M  Alberto  Marci.

Ekipa Zadarske županije bila je deseta, ekipa „Pag 2“ dvanaesta, a ekipa „Paga 1“ sedamnaesta.  Pehari su se dijelili prvog i drugog dana za najveću ulovljenu ribu. Prvi dan pehar je osvojio Dante Paolo Bruzzone koji je ulovio šaruna teškog 473 grama, a drugi dan pehar je osvojio Oliver Alaburić iz Paga koji je ulovio šaruna teškog 460 grama.  U natjecanju je sudjelovala 21 ekipa i to jedna iz Francuske, tri iz Italije, šest iz Slovenije, dvije iz Crne Gore i devet iz Hrvatske. Natjecanje je trebalo početi u ponedjeljak, ali je zbog olujne bure početak odgođen za utorak. U utorak se vrijeme poboljšalo i brodice s natjecateljima su isplovile. Lovilo se na sjevernom dijelu Paške uvale.
Na svečanosti u hotelu „Pagus“ Ardena Bajlo je u ime Đure Marinovića, predsjednika Hrvatskog športskog ribolovnog saveza zahvalila organizatorima, sudionicima natjecanja te svima koji svojim djelovanjem doprinose razvoju sportskog ribolova.
5. europsko prvenstvo u lovu rukom iz usidrene brodice zatvorio je Alberto Marci koji je pohvalio organizatore natjecanja.
-Zahvaljujem se Hrvatskom športskom ribolovnom savezu i Đuri Marinoviću, članovima ŠRD Orada i svim sudionicima. Izuzetno sam zadovoljan dočekom i organizacijom tako da sam s Đurom Marinovićem razgovarao o organiziranju natjecanja ili svjetskog kupa u Pagu. Broj sudionika je svake godine sve veći tako da bi ovo natjecanje moglo prerasti u svjetsko  prvenstvo, rekao je Alberto Marci.
Članovi ŠRD „Zubatac“ iz Lovrana imali su najviše razloga za zadovoljstvo.
-Na početku natjecanja bilo je teško, ometala nas je bura, ali smo izdržali i eto pobijedili. Naš klub ima veliku tradiciju i do sada smo već osvajali prvenstva Europe, rekao je član ŠRD „Zubatac“ Bruno Mavrinac koji je na europskim prvenstvima tri puta osvojio prvo mjesto.
Članovi ASD  „Il Palamito“ su rekli kako su prošle godine osvojili prvenstvo Italije i kako su na Pag došli dobro pripremljeni.
-Nadali smo se pobjedi, ali smo zadovoljni i drugim mjestom jer je razlika bila vrlo mala, rekli su članovi ASD „Il Palamito“.
Ekipa ŠRD „Lovrata“ iz Krka je na Pag došla s titulom europskih prvaka. Osvojili su treće mjesto i tako nisu zadržali titulu.
-Morali smo prepustiti titulu, a ako smo je već morali prepustiti onda nam je drago što smo je ovo prvenstvo osvojio „Zubatac“ iz Lovrana jer su oni pravi majstori. Konkurencija je bila velika i zadovoljni smo trećim mjestom, rekli su članovi ŠRD „Lovrata“.
Najbolje ekipe prvog dana natjecanja (utorak):
 1.“Zubatac“ iz Lovrana
2.“Lovrata“ iz Krka
3. ASD „il Palamito“  iz Italije.
Najbolje ekipe drugog dana natjecanja (srijeda):
 1.“Zubatac“iz Lovrana
2. ASD „Il Palamito“ iz Italije
3. Zadarska županija

 


                                                       

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika