Četvrtak, Listopad 01, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U ORGANIZACIJI UDRUGE "BATAJA" ODRŽAN FESTIVAL "U PO MAJA"

AddThis Social Bookmark Button

U organizaciji udruge "Bataja" u Pagu je prvi puta održan dvodnevni festival "U po maja". Festival je počeo nastupom trija "Ana Marija, Mario  i Marin" na Trgu Petra Krešimira IV. Trio je izveo niz poznatih i manje poznatih melodija, a uz to je Ana Marija na harmonici izvela i niz klasičnih i tradicionalnih i pjesama. Na trgu je održan i performans s bakljama. Nastupile su plesačice koje su za plesnu izvedbu  koristile baklje što je na središnjem paškom trgu stvaralo poseban ugođaj.

- Radili smo improvizacije  raznih glazbenih tema, odsvirali smo neke naše pjesme,  pjesme Toma Waitsa, ali i neke klasike i sve smo to radili na  alternativan način u skladu s  festivalom koji je alternativan,  rekla je Ana Marija Fabijanić.

U Drugom magazinu  održan je koncert paških grupa "Bez greške", "3CA", "Feng  Shui", a nastupili su i gosti,  grupe "Štbk" iz Lovrana,  "Atentat" iz Zagreba i "Db  virus" iz Slovenije. Nakon  koncerta održan je rave party  s DJ Pastom i DJ Barbijem  koji su promovirali svoj novi  nosač zvuka. U Staroj kuglani  je prikazana lutkarska predstava za odrasle "Nekoliko  trenutaka kasnije", a nakon  predstave je prikazan vizualni  performans "Taumata-kuku". 

Na gradskoj plaži Prosika  održana je dječja radionica  koju je vodila Lena Svetličić,  art terapeutkinja i lutkarica.  Polaznici radionice su se igrali  ručno izrađenim vunenim lutkama i instrumentima, a radili  su i svoje lutke od prirodnih  materijala. Udruga "Bataja"  već nekoliko godina početkom svibnja organizira rock  koncerte, a ove su godine  odlučili napraviti festival s bogatim i raznovrsnim programom.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika