Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

U PAGU ĆE SE 19. LIPNJA ODRŽATI DRUGA VEČER MIK-A

AddThis Social Bookmark Button

U Pagu će se, u sklopu zabavnih događaja što će prethoditi 2. međunarodnom festivalu čipke, 19. lipnja održati druga večer festivala Melodija Istre i Kvarnera. Potvrdio je to Branimir Paro-Vidolin, predsjednik Organizacijskog odbora i predsjednik Gradskog vijeća Paga. Festival Melodije Istre i Kvarnera održava se u nekoliko mjesta, a završna večer je u Rijeci.

-Pregovori oko organiziranja festivala u Pagu su završeni i sve su pojedinosti dogovorene, a festival će se financirati gotovo isključivo preko sponzora, rekao je Branimir Paro Vidolin.

Do sada je prikupljeno oko 120. 000 kuna. Najveći sponzor je tvrtka „Jadran-Galenski laboratorij“ iz Rijeke, a pomogli su „Solana Pag“, „Paška sirana“ i druge tvrtke. Grad Pag u organizaciji MIK-a ne bi trebao financijski sudjelovati. No, ukoliko se ne prikupe sva potrebna sredstva sa najviše 40. 000 kuna u financiranju festivala sudjelovat će Turistička zajednica grada Paga.

Za potrebe festivala snimljena je „Karolina“, polusatna emisija o gradu domaćinu festivala koja će se emitirati na lokalnim televizijskih postajama.

-U Kartolini su prikazane vrijednosti i zanimljivosti Paga kao što je proizvodnja sira, soli, paška čipka, baškotin koji se radi u Benediktinskom samostanu Svete Margarite, spomenici kulture i posebice Stari grad, rekao je Branimir Paro - Vidolin.

MIK će se održati na trgu Petra Krešimira IV., a u slučaju lošeg vremena, održat će se u Drugom magazinu u kojem su se ove godine održavale večernje karnevalske zabave.

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika