Četvrtak, Rujan 24, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

OPĆINA KOLAN POKRENULA PROJEKT UREĐENJA KOLANJSKOG POLJA

AddThis Social Bookmark Button

Općina Kolan je, u cilju razvoja poljoprivrede, pokrenula veliki projekt uređenja Kolanjskog polja površine oko 300 hektara. Počelo se s izmjerom katastra nekretnina za Kolanjsko polje što je posao vrijedan oko pet milijuna kuna.

-Na taj način će sve parcele dobiti na vrijednosti jer će na svima biti riješeni imovinsko pravni odnosi, rekao je Josip Zubović Pipe, načelnik Općine Kolan.

Uz rješavanje imovinsko pravnih odnosa na zemljištu u Kolanjskom polju, radi se i na uređenju poljskih putova i prilaza parcelama kako bi se do njih moglo doći osobnim vozilima.

-Uređenje Kolanjskog polja je za stanovništvo Općine Kolan vrlo značajno jer su poljoprivreda i stočarstvo oduvijek bili temeljni način života i opstanka na ovim prostorima. U posljednje se vrijeme poljodjelstvo malo zapustilo u odnosu na stočarstvo, obzirom da su ekonomske prilike takve da je isplativije baviti se proizvodnjom sira, janjetine i svega ostaloga vezanog uz ovcu. No, imamo dosta potencijala i za razvoj poljoprivrede i na tome radimo, rekao je Zubović.

Najskuplji i najteži dio posla na uređenju Kolanjskog polja bit će izgradnja sustava navodnjavanja u što će se uložiti 6. 800. 000 kuna.

-Projektom navodnjavanja stvorit će se uvjeti za obrađivanje Kolanjskog polja na način na koji to zaslužuje. U ovom trenu završena je prva faza ishođenja lokacijske dozvole, rekao je Zubović.

U Kolanjskom polju izgradit će se bazeni, postavit će se sustav cjevovoda i  hidranti.

-Poljoprivreda i stočarstvo idu zajedno uz turizam i nakon uređenja Kolanjskog polja našu ćemo ponudu obogatiti ekološkim i vrhunskim proizvodima, zaključio je Zubović.

 

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika