Nedjelja, Rujan 20, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ZA USKRSNE BLAGDANE U PAGU JE BORAVILO OKO DVIJE TISUĆE TURISTA

AddThis Social Bookmark Button

Za Uskršnje blagdane u Pag je stiglo oko dvije tisuće turista koji su u najvećem broju smješteni u kampu „Šimuni“ i u dva najveća paška hotela, „Meridijan“ i „Pagus“. Lijepo vrijeme tijekom vikenda neki su iskoristili za sunčanje i kupanje. Za Uskrs su otvoreni paški restorani i turisti su mogli uživati i u domaćim specijalitetima, posebice u mladoj paškoj janjetini.

Paški ugostitelj Ivica Mišković je od podneva do ponoći pripremao janjetinu na ražnju.

-Gostima nudimo janjetinu na ražnju do deset kilograma težine jer je takva janjetina najbolja. No, gostima nudimo i janjetinu pripremljenu na lešo i u pećnici, a nudimo i juhu od janjetine. S radom smo počeli nekoliko dana prije Uskrsa jer se već uobičajilo Uskrs smatrati početkom predsezone, rekao je Ivica Mišković.

U subotu su polnoćke održane u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja i u Benediktinskom samostanu Sv. Margarite, a mnogi su vjernici donijelo jelo na blagoslov. Na Uskrs je velik broj vjernika sudjelovao u prijepodnevnoj misi, a nakon izlaska iz crkve čekalo ih je ugodno iznenađenje. U organizaciji paške gradske uprave, na trgu Petra Krešimira IV bio je postavljen Uskršnji doručak s domaćim jelima. Na stolu se nalazila fritaja od šparoga, kolači sa skutom i paškim medom od kadulje, domaće vino, domaća rakija i nezaobilazna uskršnja torta. Uskršnji doručak uljepšala je Gradska glazba Pag koja je svirala na trgu. Uz mještane, doručku su se pridružili i mnogi gosti među kojima je bio i gradonačelnik Maribora Franc Kanger s obitelji. Pag je posjetio neslužbeno.

-Došao sa s obitelji posjetiti Pag i jako mi se sviđa, obišli smo staru jezgru grada i zadržali se na trgu, na doručku kako bi probali domaća jela i moram reći kako su vrlo ukusna, rekao je gradonačelnik Maribora Franc Kanger.

Uskrs je označio početak predsezone. Turistički djelatnici procjenjuju kako bi sezona mogla biti za 10 do 15 posto bolja od prošlogodišnje, a zadovoljni su brojem stranaca koji su u Pag došli za Uskršnje blagdane.

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika