Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

ODLIČAN NASTUP GRUPE "3CA" NA TERASI "MALOG CAFEA"

AddThis Social Bookmark Button

U Pagu, razmjerno broju stanovnika, ima velik broj glazbenih talenata, a među njima svakako treba ubrojiti ekipu iz hip hop grupe 3CA koja je nastupila na terasi „Malog cafea“. Scenski nastup bio je iznimno dobar, uigran, a ljubitelje domaćeg hip hopa moglo je oduševiti već i to što su članovi benda izbjegavali pretjerane gestikulacije kojima su neki domaći hiphoperi skloni što ih čini neuvjerljivima.

Dakle, Filip Oguić Felipe, Ante Donadić Boora i Luka Dobrijević Luxon su pokazali kako se i bez glumatanja može dobro i uvjerljivo otpjevati hip hop pjesma. U nastupu su im pomagali D. J. Pampaya, koji sigurno ima jedno od najsimpatičnijih imena na hrvatskoj d.j. sceni te producenti Vilim Karima i Marino Sabalić. Bio je tu i Roko Perković iz „500 e“. Marino Sabalić, zadužen za glazbu, odlično je odradio posao. Radio je bez žurbe i većih pogrešaka što je izvođačima olakšalo nastup.

Na nastupu se moglo vidjeti kako 3CA ima odanu publiku, a to je najbolji znak mogućeg uspjeha. Ekipa ima potencijala, no za uspjeh u širim razmjerima potrebno je napraviti nekoliko manjih poteza. „Trici“ treba hit, a barem tri od dvadeset pjesama koliko ih imaju, uz nešto promijenjeni aranžman mogle bi biti hitovi. Na internetu se može pronaći njihov promotivni video za pjesmu Đeko Lombado kojeg je snimio Valter Maričević Bebić. Kako su rekli članovi benda, negdje na ljeto namjeravaju snimiti nosač zvuka, a imaju pozive za gostovanja u Zadru i Rijeci. Proteklih godina u magazinu je bilo nekoliko koncerata paških grupa različitog glazbenog usmjerenja i na tim su se nastupima pojedinci istakli kao vrhunski talenti, a jedan od njih pokazao se kao jedan od najboljih frontmena u Hrvatskoj. No, kako je Pag malo mjesto i nema dovoljno motiva za češće nastupe i takvi se talenti stope u svakodnevnici i prestanu raditi na sebi i karijeri. To je velika šteta, jer nakon vrhunskog uspjeha klape „Sol“, svijetu bi trebalo pokazati kako u Pagu postoje i glazbeni talenti koji njeguju nešto drugačiju glazbu. 3CA to može, no ono što će se događati dalje ovisi samo o članovima benda. Za uspjeh na glazbenoj sceni potrebne su dvije stvari: puno nastupa i pamtljiva pjesma. S puno nastupa stječe se iskustvo, s pamtljivom pjesmom dobiva se hit. Možda ne bi bilo loše pokušati i s nekim prepjevom jer mnogi su bendovi uspjeli upravo zahvaljujući dobro obrađenom prepjevu. Na primjer, vrlo je simpatična pjesma „You're A Jerk“ koja bi se mogla obraditi i otpjevati na paškom dijalektu (kao stvorena je za to), a još i s ubacivanjem ženskog vokala negdje pri sredini…U svakom slučaju članovi grupe najbolje znaju što i kako žele raditi. Na kraju treba reći kako je nastup grupe 3CA bio ugodno iznenađenje i treba pohvaliti njihov dobar i uvjerljiv nastup.

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika