Utorak, Rujan 29, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

UREĐIVANJE PAGA PRED DOLAZAK VEĆEG BROJA TURISTA

AddThis Social Bookmark Button

Za Uskršnje blagdane u Pagu se očekuje dolazak oko dvije tisuće turista od koji će većina biti smještena u kampu „Šimuni“ te u paškim hotelima. Turistički djelatnici ove godine očekuju dobre rezultate i povećanje broja gostiju za 15 posto. Kako bi se turisti što ljepše osjećali u Pagu, u organizaciji paške gradske uprave uređuju se zelene površine.

Na poslovima uređenja zelenih površina rade djelatnici Komunalnog društva i gradske tvrtke „Pag II“ koji sade cvijeće. Zelene površine uređene su uz hotel „Pagus“, uz kulu Skrivanat te na raskrižju na južnom ulazu u Pag. Kako su rekli radnici tvrtke „Pag II“ i na području Lokunje je sve spremno za sadnju cvijeća i drugog ukrasnog bilja. Uz rubne dijelove stare gradske jezgre, uređuju se zelene površine u Starom gradu. U Pagu je sve spremno za doček većeg broja turista. Kamp „Šimuni“ radi cijelu godinu, a pred Uskršnje blagdane organizira bogatiju ponudu. Otvorena su i dva najveća paška hotela, „Pagus“ i „Meridijan“.

Paški restorani koji su zimi bili zatvoreni, počeli su s radom, a za doček gostiju pripremaju se i vlasnici kafića i klubova. Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić je rekao kako bi ove godine u Pagu moglo boraviti oko 100. 000 turista što je veliko povećanje u odnosu na prošlu godinu kada je u Pagu boravilo oko 80. 000 turista.

-Ove godine imamo znatno više rezervacija nego prošle godine tako da smo već gotovo posve popunjeni, a najveći broj gostiju doći će iz Njemačke i Austrije, rekao je Eduard Maržić, direktor kampa „Šimuni“.

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika