Subota, Rujan 19, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

PAG POSJETILA EKIPA PROJEKTA "WELCOME-HRVATSKA"

AddThis Social Bookmark Button

Predstavnici grada Paga, gradonačelnik Ante Fabijanić, ravnateljica Centra za kulturu i informacije Dijana Vuleta i predsjednica MO Pag Jelena Grubišić dočekali su i srdačno pozdravili članove promotivne ekspedicije „Welcome-Hrvatska zemlja s najvećom dobrodošlicom“. 

Oni su na svojem 2. 500 km dugačkom putovanju prošli i kroz Pag. U ekipi su idejni vođa projekta Daniel Lacko, fotograf Luka Tambača, snimatelj Marko Rukavina i koordinator Čedo Josipović. Putovanje četveročlane ekipe počelo je u Savudriji, a završit će u Dubrovniku. Njihovo putovanje se bilježi GPS uređajem, a pravac kretanja je planiran kako bi se na zemljopisnoj karti napisalo veliko „Welcome“ preko cijele obale Jadrana.

-Tu toplu ljudsku riječ pišem putujući, a za vrijeme putovanja posjetiti ću osam nacionalnih parkova, tri parka prirode, četiri zaštićena krajolika, rezervata i geomorfoloških spomenika, šest rijeka i jedanaest planinskih vrhova, rekao je Lacko.

Lacko će riječ „Welcome“ ispisati hodajući, vozeći bicikl, veslajući u kajaku, penjući se ili spuštajući po stijenama ili kanjonima i leteći padobranskim krilom.

-Kroz ovu pustolovinu promoviramo Hrvatsku kao zemlju prekrasne prirode, bogate baštine i divnih ljudi, kao zemlju s najvećom dobrodošlicom na svijetu, rekao je Lacko.

Pokrovitelj projekta je Hrvatska turistička zajednica.

 

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika