Utorak, Rujan 22, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

DOBITNICI ŽUPANIJSKE NAGRADE S PAGA: KLAPA "SOL" I IVAN GLIGORA

AddThis Social Bookmark Button

Dobitnici nagrada Zadarske županije su Udruga slijepih Zadarske županije, Udruga specijalaca Domovinskog rata Poskoci Zadar, Jadranka Duvančić, Saša Martinović, klapa Sol, Ivan Gligora, Udruga vinogradara i vinara Nadin, Opća bolnica Zadar, Turistička zajednica Grada Nina, Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje, a nagradu za životno djelo primio je konzervator Miljenko Domijan zbog posebnog doprinosa Zadarskoj županiji.

On je u ime svih dobitnika zahvalio na nagradi istaknuvši da živimo u najljepšoj županiji koja nikad nija izgubila kontakt s baštinom koja je uvijek prisutna i sačuvana.

- Svatko od nas kroz život radi neki rezime, a ja sam u godini kad bih trebao otići u mirovinu i možda je sad vrijeme da napravim rezime cijelog svog rada. Moj rezime znači na desetke i desetke obnovljenih pojedinačnih spomenika, crkava, samostana, palača, kuća, slika, skulptura, ali i organizaciju restauratorske djelatnosti na ovom prostoru. Navodeći sve ovo ne bih htio biti nametljiv, ali činjenica je da je moj rad prepoznat i izvan Zadra i izvan države, gdje sam dobio brojna priznanja i nagrade. Ipak, sve ovo je rezultat rada na području Zadarske županije, rekao je Miljenko Domijan, dobitnik nagrade za životno djelo.

Marinko Vidaić, predsjednik Udruge slijepih Zadarske županije primio je nagradu u ime svoje udruge.

- Lijepo je da se županija sjetila dati nam priznanje za naš rad. Mi djelujemo već 58 godina i okupljamo članove s prostora cijele županije. Ovo je nagrada za naš rad i trud i mislim da su svi članovi udruge zadovoljni, rekao je Vidaić. Istaknuo je probleme s kojima se slijepe osobe susreću kao i potrebu da se učini više na ostvarivanju boljih prava na pomoć.

Ivica Kapetanović preuzeo je priznanje u ime Udruge specijalaca Domovinskog rata Poskoci Zadar:

- I ja i svi članovi udruge smo presretni ovim priznanjem i nagradom i vrlo smo zadovoljni. Mi se brinemo o svim svojim članovima, o njihovoj djeci i njihovim obilježjima. Za ovu godinu planiramo druženja, pomoć našim članovima, ali i njihovoj djeci prilikom školovanja i zapošljavanja, rekao je Kapetanović.

Jadranka Duvančić, profesorica tjelesnog odgoja u gimnaziji Vladimira Nazora čiji su učenici osvajali brojne nagrade i ostvarivali uspješne rezultate na brojnim natjecanjima, kaže:

- Ovo je priznanje dugogodišnjeg rada, dokazivanja i uspjeha. Ovo nije samo moja nagrada već nagrada za sve moje učenike koji su ostvarivali zapažene sportske rezultate. Najljepše je raditi posao koji volite, a onda uz malo sreće dolaze i rezultati i uspjeh je tada neizostavan.

- S veseljem smo primili ovu nagradu. Ovo je došlo kao pečat na glazbenu kartu našega grada za prošlu godinu, kada smo na festivalima uzeli neke nagrade. Zahvaljujemo Gradu Pagu koji nas je kandidirao, Zadarskoj županiji koja nas je odabrala i svima koji su nas podržali u našem radu. Nadamo se da ćemo i u ovoj godini nastaviti s ovako dobrim radom i opravdati njihova očekivanja, rekao je Branko Barbir, voditelj Klape Sol iz Paga.

- Jako nam puno znači ova nagrada. Moram istaknuti da smo mi zaista tvrtka Zadarske županije. Mi, naime, mlijeko kupujemo samo s područja Zadarske županije i ne uvozimo ga. Ovčje mlijeko kupujemo s područja Paga, a kravlje iz zadarskog zaleđa. Imamo mnogo planova za budućnost, a ciljamo na povećanje izvoza naših sireva i još boljoj kvaliteti, rekao je Ivan Gligora, vlasnik sirane Gligora:

Željku Vrsaljku iz Udruge vinogradara i vinara Nadin nagrada također puno znači.

- Biti među najboljima dokaz je našega rada i truda i jedno dodatno zaduženje da u budućem radu budemo što bolji i što kvalitetniji. Mi imamo 70-ak članova uz stalni trend rasta broja članova. Počeli smo promovirati naša vina tako da vjerujem da ćemo u budućnosti ostvarivati još dobrih rezultata, rekao je Vrsaljko.

Dario Nakić, ravnatelj OB Zadar:

- Ovo je lijepo priznanje da netko prepoznaje trud i napor koji čini bolnica na općoj kvaliteti života u gradu i županiji s kojima imamo neraskidivu poveznicu. Mislim da doprinosimo kvaliteti života grada i županije s kojima dijelimo sve uspjehe, ali i patnje i stradavanja. Moram istaknuti i zajednicu koja je prepoznala bolnicu i od koje smo u prošloj godini dobili 20 milijuna kuna donacija i kojima zahvaljujem, rekao je Nakić.

Marija Dejanović, Turistička zajednica Grada Nina:

- Ova nagrada znači da TZ Grada Nina dobro i kvalitetno radi svoj posao, da imamo dobru suradnju s lokalnom zajednicom i Županijom. Zbog toga smo sretni, ali ovo nas obvezuje da budemo još aktivniji, da i dalje ustrajemo na poslu, da razvijamo nove projekte, da se potvrđujemo na području turizma, a samim time i da doprinosimo razvoju zadarske regije, Zadarske županije, ali i hrvatskog turizma uopće, rekla je Dejanović.

Marko Marin, ravnatelj Osnovne škole Šimuna Kozičića Benje preuzeo je nagradu u ime škole u kojoj je ravnatelj dugi niz godina:

- Ovo je kruna našega rada ne samo u protekloj godini nego i proteklih nekoliko godina. Ovo je zasluga svih učenika, učitelja i njihovih mentora. Naravno i svih roditelja. Još jednom ova nagrada znači samo podstreh za novi rad jer radimo u školi pa svake godine imamo nove generacije i nove izazove, kazao je Marin.

Šahist Saša Martinović nije mogao doći na Svečanu sjednicu zbog šahovskog turnira, pa je nagradu umjesto njega preuzeo njegov otac Ferdo Martinović.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika