Nedjelja, Siječanj 17, 2021
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

MINISTARSTVO KULTURE BIT ĆE POKROVITELJ 2. MEĐUNARODNOG FESTIVALA ČIPKE

AddThis Social Bookmark Button

Ministarstvo kulture bit će pokrovitelj 2. međunarodnog festivala čipke što će se u lipnju održati u Pagu. Potvrdio je to gradonačelnik Paga Ante Fabijanić koji je u ponedjeljak u Ministarstvu kulture s ministrom Jasenom Mesićem razgovarao o aktivnostima vezanima uz organizaciju festivala.

-Naišli smo na podršku za festival čipke i zbog toga imamo razloga biti zadovoljni, rekao je gradonačelnik Fabijanić. -Gospodin Mesić je bio u Pagu kada je Gradu Pagu, Udruzi paških čipkarica „Frane Budak „ i Benediktinskom samostanu predao plaketu o uvrštenju paške čipke na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine svijeta i tom smo ga prigodom upoznali i s poviješću paške čipke i našim planovima na prezentaciji i propagiranju paške čipke, a to nam je pomoglo i u ovom razgovoru.

Ministar Jasen Mesić posjetit će Pag u vrijeme održavanja festivala. Na ovogodišnjem festivalu bit će više izlagača nego prošle godine.

-To je za Pag vrlo značajan događaj jer je Pag grad čipke, a značenje našoj paškoj čipki dajemo i kroz organizaciju ovakvog jednog međunarodnog događaja, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika