Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

MILANOVIĆ U PAGU: ODUŠEVLJEN PAŠKIM SIROM I ZAČUĐEN KOLIČINOM FABIJANIĆA

AddThis Social Bookmark Button

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović posjetio je Pag, a s njim su došli i brojni suradnici, među ostalima koordinator za 9. izbornu jedinicu Ranko Ostojić, saborske zastupnice Ingrid Antičević Marinović i Brankica Crljenko, saborski zastupnik Ante Kotromanović i predsjednica ŽO SDP-a Zadarske županije Renata Sabljar Dračevac.

Goste su dočekali Dario Grašo, predsjednik i članovi GO SDP-a Paga, članovi i simpatizeri SDP-a. Dan nije mogao biti ljepši. U pratnji domaćina Zoran Milanović je sa suradnicima prošao osunčanom rivom i došao do jednako osunčanog Trga Petra Krešimira IV i ondje se zaustavio kod grupe umirovljenika koji su se grijali na proljetnom suncu. Srdačno su pozdravili Milanovića i pitali ga ima li za njih kakvu dobru vijest.

-Bit će dobrih vijesti, rekao im je Milanović.

Milanović je prišao stolu s paškim specijalitetima, a Ivo Fabijanić, član Glavnog odbora SDP-a i vrsni poznavatelj Paškog sira je Milanoviću objasnio kako je ponuđeni sir mladi i pravi. I najbolji, rekao je Fabijanić.

Milanović je uzeo feticu sira, pojeo i svidjelo mu se, pa je uzeo još.

-Dobar je ovaj sir, rekao je.

-Najbolji, spremno je uzvratio Ivo Fabijanić.

Zvjezdana Fabijanić je Milanoviću pojasnila kako su ponuđeni baškotini pravi domaći specijalitet. Milanović se dao nagovoriti i probao je baškotine. Rekao je kako su malo tvrdi, ali vrlo ukusni. Sve je to zaliveno čašom crnog vina. Općenito je bilo dosta problema s upoznavanjem Milanovića s domaćim članovima i dužnosnicima SDP-a. Sve Fabijanići.

-Ovdje ima dosta Fabijanića, primijetio je Milanović.

-Je, ima nas puno, uzvratio je odlično raspoloženi Ivo Fabijanić.

Ivo Fabijanić je požurio do Ingrid Antičević Marinović koja je izgledala savršeno. Zagrlio ju je i vidjelo se, stari su to prijatelji.

-Još ćete vi nas dugo gledati, rekao je Ivo Fabijanić optimistično, ali i s pomalo tajanstvenim osmjehom.

Uglavnom, više manje svi su Milanovića uvjeravali kako će biti predsjednik Vlade, a neki su ga tako i nazivali. Milanović je sve to slušao, lica čvrsta kao mramor. Stekao se dojam kako se radi o čovjeku kojeg ni spuštanje NLO na pijacu ne bi nimalo iznenadilo. Jednostavno, dojam je kako je to čovjek koji se ničemu ne čudi (osim količini Fabijanića) i kojeg ništa ne može iznenaditi.

-Bahat je, rekao je netko iz špijunske ekipe koja je bila malo postrance.

-Nije, drag je, jednostavan i pravi budući predsjednik Vlade, uzvratio je član SDP-a.

-Ja za njega neću glasati, javio se provokatorski glas.

-Ne moraš, onda glasaj za Kosoricu, uzvraćeno mu je.

-Neću ni za nju, ali bome, neću ni za njega.

-Odi k vragu.

Tako je završio jedan od razgovora vođenih na rubnom dijelu glavnog događaja.

Nakon druženja s građanima Milanović je posjetio Galeriju paške čipke gdje ga je dočekala Karmela Fabijanić, članica Društva paških čipkarica „Frane Budak“.

-Kada ste prvi puta bili u Pagu pričali smo vam o našoj želji za osnivanjem Muzeja paške čipke, rekla je Karmela Fabijanić. „Naše Društvo od 1994. godine radi na prikupljanju građe i na zaštiti paške čipke i nadamo se da ćete nam, ako SDP dođe na vlast, pomoći u ostvarenju tog našeg velikog cilja.

Milanović je razgledao izložene čipke, a posebno se zanimao za stare čipke i za foto dokumentaciju o Čipkarskoj školi iz 1906. godine. Najdulje se zadržao kod fotografija Banovinske čipkarske škole koje je proučavao ozbiljno i posve sam. Nakon razgledavanja galerije upisao se u Knjigu dojmova.

-Eh, samo da dođemo na vlast, omaklo se jednoj članici SDP-a.

-Zar vi sumnjate u to? dobacio je bliski Milanovićev suradnik.

-Ma kakvi, uzvratila je članica SDP-a.

Okruženi gomilom novinara, Milanović i njegovi suradnici su, nakon razgledavanja Galerije paške čipke krenuli prema Uhlincu. Na pitanje novinara hoće li SDP barem načeti Zadarsku županiju kao utvrdu HDZ-a Milanović je odgovorio kako je to na lokalnim SDP-ovcima.

-Oni najbolje poznaju prilike, a ja mogu samo reći da nema predaje.

Predsjednik GO SDP-a Paga Dario Grašo je rekao kako je zadovoljan načinom na koji su građani dočekali Zorana Milanovića.

-Susret s građanima bio je otvoren i srdačan i drago mi je što je dolazak predsjednika SDP-a Zorana Milanovića pobudio tako veliko zanimanje. Uvjeren sam kako će SDP na izborima za Sabor na području Paga osvojiti 45 posto glasova, rekao je Dario Grašo.

Nakon Paga, Milanović je posjetio Novalju.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika