Subota, Rujan 26, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

Pag će dobiti zatvoreni bazen

AddThis Social Bookmark Button

„Turistička sezona u Pagu traje vrlo kratko, samo četrdesetak dana i s tim ne možemo biti zadovoljni. Treba stvoriti uvjete za produljenje sezone, a jedan od načina za produljene sezone je izgradnja bazena koji će se koristiti cijelu godinu.

Bazen će imati više namjena, ali će se najviše koristiti za liječenje talasoterapijom. Smatram kako je konačno došlo vrijeme za korištenje našeg ljekovitog mulja koji je velika vrijednost Paga, ali nema i odgovarajuću ulogu u turizmu,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić.

 

Na sjeverozapadnom dijelu plaže Mađarica, na spoju Prosike i Vodica izgradit će se zatvoreni bazen koji bi trebao značajno poboljšati turističku ponudu Paga i omogućiti produljene turističke sezone. Glavna namjena bazena bit će liječenje talasoterapijom, odnosno ljekovitim muljem, ali će se koristiti i za druge namjene.

„Turistička sezona u Pagu traje vrlo kratko, samo četrdesetak dana i s tim ne možemo biti zadovoljni. Treba stvoriti uvjete za produljenje sezone, a jedan od načina za produljene sezone je izgradnja bazena koji će se koristiti cijelu godinu. Bazen će imati više namjena, ali će se najviše koristiti za liječenje talasoterapijom. Smatram kako je konačno došlo vrijeme za korištenje našeg ljekovitog mulja koji je velika vrijednost Paga, ali nema i odgovarajuću ulogu u turizmu,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Gradonačelnik Fabijanić smatra kako je sjeverozapadni dio plaže Mađarica dobro mjesto za gradnju bazena.

„Na tom području su dobri uvjeti za gradnju bazena jer postoji infrastruktura, vodovod, elektrosustav i prometnice, a u blizini je Lokunja na kojoj je nalazište ljekovitog mulja. Također, u blizini su i plaže na kojima ljeti boravi nekoliko tisuća turista, a uz one koji će se liječiti muljem, bazen će koristiti i mnogi drugi turisti,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Očekuje se kako će se izgradnjom bazena turistička sezona produžiti gotovo na cijelu godinu. Jedini bazen u Pagu nalazi se u wellness centru hotela „Pagus“, no malen je i nedovoljan za sve koji bi ga željeli koristiti.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika