Ponedjeljak, Kolovoz 10, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

GRADSKO VIJEĆE PAGA-NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO BENEDIKTINKI ROZARIJI GLIGORA

AddThis Social Bookmark Button

Na sjednici Gradskog vijeća Paga jednoglasno je donesena odluka o dodjeli Nagrade Grada Paga za životno djelo benediktinki Rozariji Gligora, priori Benediktinskog samostana Sv. Margarite u Pagu u znak javnog priznanja za izuzetan i osobit doprinos u radu i očuvanju samostanske kulturne baštine, samostanskog arhiva i knjižnice te doprinosa na proglašenju paške čipke nematerijalnim kulturnim dobrom.

Nagrada će se priori Rozariji Gligora uručiti na svečanoj sjednici Vijeća u prigodi Dana Grada Paga 30. ožujka. Gradsko vijeće je sa sedam glasova za, tri protiv i jednim suzdržanim prihvatilo Odluku o drugoj dopuni Odluke o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Paga. Odlukom se predviđa mogućnost uređenja gospodarske zone kod naselja Proboj i gradnja plovnog kanala Pag-Košljun. U članku 61. stavak 5 Odluke se navodi: „U skladu s Prostornim planom Zadarske županije planiran je plovni kanal kao dio plovidbenog puta Pag-Košljun. Opravdanost namjeravanog zahvata utvrđena je Prometno-funkcionalnom studijom koja je prihvaćena na Gradskom vijeću. Prihvaćena Prometno-funkcionalna studija te proveden postupak ocjene prihvatljivosti namjeravanog zahvata na okoliš definirat će potrebite elemente za izradu UPU-a kanal Pag-Košljun.“ Oporbeni vijećnici SDP-a i Paške stranke su smatrali kako bi prijedlog Odluke trebalo skinuti s dnevnog reda te su imali niz primjedbi na spominjanje plovnog kanala Pag-Košljun jer se, kako su rekli, još ne zna ni njegov točan položaj nit je izrađena studija utjecaja na okoliš. Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić je pojasnio kako se odlukom ne odlučuje o kanalu.

-Ovom Odlukom samo omogućavamo izradu studije utjecaja na okoliš za kanal Pag-Košljun, a ta će studija biti na javnom uvidu i svatko će se moći o tome izjasniti, a također će na javnom uvidu biti i prijedlog Urbanističkog plana uređenja kanala Pag-Košljun, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

U aktualnom satu Zvjezdana Fabijanić (SDP) je postavila pitanje što je s Domom zdravlja.

-Stanje s Domom zdravlja je alarmantno i smatram kako je dosta da se netko s nama opako igra. Odluka o osnivanju Doma zdravlja Pag je nakon velikih napora donesena prije gotovo tri godine, ali Dom zdravlja još ne radi. U međuvremenu se u Dom zdravlja u Novalji ulažu deseci milijuna kuna i očito netko želi u Novalji napraviti i centar zdravstvene zaštite na otoku, rekla je Zvjezdana Fabijanić.

Gradonačelnik Ante Fabijanić je odgovorio kako se čekalo na dolazak komisije Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi koja utvrđuje uvjete za rad Doma zdravlja, a na temelju nalaza ministar daje dozvolu za početak rada Doma zdravlja.

-Komisija je prije dvadesetak dana bila u Domu zdravlja i u roku od trideset dana se moraju očitovati o zadovoljavanju uvjeta za rad Doma zdravlja Pag. Do kraja ožujka bi trebali imati sve što je potrebno za početak rada Doma zdravlja, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Zvjezdana Fabijanić je pitala i što je s obnovom gradskog mosta Katine. Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako je između Grada Paga i tvrtke „Ploter“ sklopljen ugovor prema kojem radovi moraju biti završeni do 31. svibnja ove godine.

-Za obnovu mosta smo dobili određena sredstva i siguran sam kako će se izvođač radova držati rokova, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika