Subota, Rujan 26, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

GRADONAČELNIK ANTE FABIJANIĆ: PAŠKA STRANKA NAŠE PROJEKTE PRIKAZUJE KAO SVOJE

AddThis Social Bookmark Button

Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić i potpredsjednik Gradskog vijeća Paga Davor Fabijanić predstavili su projekt izgradnje sedam kilometara dugačke šetnice uz obalni dio Paške uvale te projekte na Lokunji koji će biti u funkciji lječilišnog turizma i tom su prigodom reagirali na primjedbe koje su na UPU grada Paga iznijeli članovi Paške stranke Zdenko Oštrić i Željko Maržić.

-Čudi me da Zdenko Oštrić, potpredsjednik Paške stranke govori o Lokunji jer je osamdesetih godina on bio na čelu tvrtke „Lokunja u osnivanju“, koja je osnovana za gradnju lječilišnog centra, ali je propala kao i cijeli projekt lječilišnog centra. Očito mu je bio interes osigurati sebe, a ne građane Paga i zato ni on ni njegova partija ne mogu dijeliti lekcije o projektima na Lokunji, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Fabijanić je naveo kako je nekadašnja tvrtka „Lokunja u osnivanju“ stipendirala tridesetak učenika iz Paga koji su trebali raditi u lječilišnom centru, ali nakon propasti tvrtke nisu imali gdje raditi i većina je otišla iz Paga. Fabijanić procjenjuje kako je zbog propasti lječilišnog centra bez posla ostalo oko stotinu ljudi.

-Na taj način je napravljena dugoročno velika šteta za Pag i za generacije Pažana, a to se dogodilo jer je Zdenko Oštrić gledao svoj privatni interes, a ne interes Paga, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Fabijanić je naveo kako je Pagu nanesena šteta i zbog toga što je za gradnju lječilišnog centra osamdesetih godina otkupljeno zemljište koje je kasnije vraćeno prijašnjim vlasnicima jer se ništa nije gradilo.

-Rad Zdenka Oštrića se vidi i na Vodicama i na Bašaci, a pogotovo na Vodicama gdje ni danas nije riješena prometna i druga infrastruktura, a upravo je on prije tridesetak godina, dok su se gradile Vodice, radio u Uredu za urbanizam. Zdenko Oštrić ne bi trebao govoriti o planovima i trebalo bi ga biti stid baviti se politikom, ali očito mu je vlastiti interes još uvijek na prvom mjestu, rekao je Fabijanić.

Davor Fabijanić je naveo kako je začuđujuće što Željko Maržić iz Paške stranke govori o projektu šetnice na Bašaci kao o projektu Paške stranke premda je prijedlog projekta izrađen u svibnju, a vijećnicima Gradskog vijeća je prikazan 22. prosinca prošle godine u hotelu „Meridijan“.

-Sada Željko Maržić šetnicu prikazuje kao ideju Paške stranke i to je jeftin pokušaj prikupljanja političkih bodova, rekao je Davor Fabijanić.

Gradonačelnik Fabijanić je naveo kako će se graditi šetnica od Bašace do Vodica, a u prvoj fazi će se raditi šetnica od hotela „Pagus“ do hotela „Frane“. Prema projektu na Bašaci će se proširiti cesta, uz nju će se urediti cvjetnjak, zatim šetnica u širini od tri metra na koju će se nadovezivati plaže.

-Na tome se dugo radi, projekt je završen, a kad se uredi, šetnica će uljepšati Bašacu, napravit će se dovoljno mjesta i za rekreaciju, trčanje, vožnju biciklom, a uz to će se urediti plaže,“ zaključio je gradonačelnik Fabijanić.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika