Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

Grad Pag će od erste banke kupiti toranj Kneževog dvora

AddThis Social Bookmark Button

Toranj Kneževog dvora je vrijedan dio spomeničke baštine Paga. Na njemu je bilo zvono kojim se od 15. do 19. stoljeća gradske vijećnike pozivalo na sjednicu Vijeća. Početkom 20. stoljeća sjedište gradske uprave je iz Kneževog dvora preseljeno na Branimirovu obalu i tada je na toranj stavljen sat, a u prizemlju tornja je bio zatvor kojeg su Pažani nazivali pržun.

Grad Pag će od Erste banke kupiti poslovni prostor što se nalazi u prizemlju tornja Kneževog dvora i u taj će se prostor preseliti uredi Turističke zajednice koji se nalaze u trošnoj zgradi na Dominikanskom trgu.

„Kupit ćemo poslovni prostor Erste banke kako bi ga iskoristili za preseljenje ureda Turističke zajednice. Toranj Kneževog dvora je reprezentativni i dobro uređen prostor u središtu grada i to je najprikladnije rješenje za Turističku zajednicu,“ rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

Grad Pag je vlasnik Kneževog dvora i kupnjom tornja postat će vlasnik cijelog kompleksa nekadašnjeg sjedišta gradske uprave. Toranj Kneževog dvora je vrijedan dio spomeničke baštine Paga. Na njemu je bilo zvono kojim se od 15. do 19. stoljeća gradske vijećnike pozivalo na sjednicu Vijeća. Početkom 20. stoljeća sjedište gradske uprave je iz Kneževog dvora preseljeno na Branimirovu obalu i tada je na toranj stavljen sat, a u prizemlju tornja je bio zatvor kojeg su Pažani nazivali pržun. Šezdesetih godina prošlog stoljeća nekadašnja Riječka, a danas Erste banka je od grada Paga kupila toranj Kneževog dvora i u njemu je uredila poslovnicu. Nedavno je Erste banka je, nakon preseljenja svojih ureda u zgradu u Veloj ulici napustila poslovni prostor u prizemlju tornja Kneževog dvora. Dogovori s predstavnicima Erste banke su pri kraju i do ljeta bi se uredi Turistička zajednica trebali preseliti u novi prostor.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika