Nedjelja, Prosinac 06, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

Uz obročno plaćanje radovi na mostu će se nastaviti kada se ispune uvjeti

AddThis Social Bookmark Button

Morali smo odlučiti hoćemo li zatvoriti gradilište i ponovno ga otvoriti kada dobijemo sredstva ili ćemo potpisati aneks na ugovor kojim ćemo se obvezati na obročno plaćanje s tim da izvođač pripremi sve za nastavak radova kada se ispune uvjeti. Odlučili smo se za aneks na ugovor jer bi zatvaranjem radova na mostu nastala puno veća šteta, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

Između Grada Paga i tvrtke "Ploter" iz Zadra potpisan je aneks ugovora o obnovi starog gradskog mosta, a aneksom je ugovoren novi način plaćanja i dinamika radova na mostu. Projekt obnove mosta vrijedan je oko 11 milijuna kuna i zajednički ga financiraju Grad Pag i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, svaki u jednoj polovici. No sredstva iz državnog proračuna nisu stigla.

 

- Morali smo odlučiti hoćemo li zatvoriti gradilište i ponovno ga otvoriti kada dobijemo sredstva ili ćemo potpisati aneks na ugovor kojim ćemo se obvezati na obročno plaćanje s tim da izvođač pripremi sve za nastavak radova kada se ispune uvjeti. Odlučili smo se za aneks na ugovor jer bi zatvaranjem radova na mostu nastala puno veća šteta, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

 

Veći dio radova je završen i preko mosta se prolazi, međutim dio mosta je potrebno obložiti kamenom i urediti spoj s Branimirovom obalom s jedne i Starom rivom s druge strane.

 

- Vjerujem da ćemo do kraja siječnja postići dogovor s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te da će radovi na mostu biti završeni do početka turističke sezone, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika