Srijeda, Prosinac 02, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

GRADONAČELNIK FABIJANIĆ: UPU GRADA PAGA NIJE U SUPROTNOSTI S PROSTORNIM PLANOM

AddThis Social Bookmark Button

Na konferenciji za medije, gradonačelnik Paga Ante Fabijanić je govorio o nekim navodima iznesenima na javnom izlaganju UPU-a Grada Paga što je održano u srijedu 9. veljače. -Na javnom predstavljanju plana je dosta toga rečeno, a ja kao gradonačelnik sam potpuno neopterećen izradom tog plana i javno kažem kako nemam niti centimetra zemljišta u svojem vlasništvu na čiju urbanizaciju bih preko svoje funkcije pokušao utjecati.

 Pogotovo ne bih utjecao na to da se urbaniziraju područja koja nisu predviđena kao građevinska u Prostornom planu Grada Paga, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Fabijanić je naveo kako je Prostorni plan Grada Paga na snazi od 2003. godine.

-O slučaju Marjan je na javnom predstavljanju plana govorila gospođa Zvjezdana Fabijanić koja je kao gradska vijećnica glasovala za Prostorni plan. Neki pojedinci koji su rekli kako Urbanistički plan uređenja nije u skladu s Prostornim planom u vrijeme donošenja Prostornog plana su bili članovi Poglavarstva Grada Paga ili vijećnici i glasovali su za taj plan i to dva puta, a u Urbanističkom planu uređenja ništa nije mijenjano u odnosu na Prostorni plan. Očito pojedincima koji imaju pet i šest kuća to nije dovoljno i žele da im se urbanizira zemljište za gradnju još toliko kuća. Takvi bi htjeli da im se urbanizira samo njihovo i nije ih briga za tuđe, a govore o radu i poštenju, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako je park na plaži Prosika građevinsko zemljište prema Prostornom planu.

-Oni koji su rekli da to nije tako lažu i na taj način manipuliraju građanima. Upravo neki od njih su vlasnici kuća uz plažu i na zemljištu od šest stotina metara četvornih su izgradili čak po dvije kuće, a htjeli bi i treću. U svojem vlasništvu nemaju ni centimetar parkirnog prostora, a kao parkiralište koriste gradsko zemljište. Takvi dobro znaju kako izgleda Prostorni plan, a mogu ga pogledati u županijskim službama, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Gradonačelnik Fabijanić je naveo kako je park na plaži Prosika u vlasništvu Grada Paga.

-Grad će to zemljište uređivati u interesu građana, a ne pojedinaca, pogotovo ne onih koji su svojim postupcima prouzročili zatvaranje okolnih turističkih objekata i na taj način nanijeli štetu gradu. Očito je da pojedinci smatraju kako je Prosika njihovo privatno vlasništvo, a godinama su uzurpirali gradsko zemljište. Valjda smatraju da Prosikom nitko ne smije prolaziti. Očito je nekome u interesu da Prosika bude bez sadržaja koji bi bili na korist građanima i turizmu. Sa zadovoljstvom mogu reći da je nakon više od dvadeset godina izrađen prijedlog Urbanističkog plana uređenja grada Paga koji je rađen u interesu građana, a ne pojedinaca kao što to neki žele predstaviti, zaključio je gradonačelnik Fabijanić.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika