Petak, Rujan 18, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

POČELO OBLAGANJE MOSTA KAMENOM

AddThis Social Bookmark Button

Djelatnici tvrtke „Ploter“ iz Zadra počeli su s oblaganjem mosta kamenom što je jedna od posljednjih faza u dovršenju uređenja mosta.

To je veliki projekt u kojeg se ulaže jedanaest milijuna kuna, a uz Grad Pag, obnovu mosta financira i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, no sredstva iz državnog proračuna stižu sporo i zbog toga će biti usporeni i radovi na mostu,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Obnova mosta je najveći projekt u staroj gradskoj jezgri Paga u posljednja tri stoljeća. Obnovljeni most bit će sličan izvornom i imat će dva velika luka kroz koja će moći prolaziti i veća plovila. Most je izgrađen u 15. stoljeću i dio je spomeničke baštine Paga, a spaja staru gradsku jezgru s prigradskim naseljima Prosika i Vodice.

Za obnovu mosta u gradskom proračunu je osigurano šest milijuna kuna što je za Pag veliko financijsko opterećenje, ali smatramo kako taj projekt treba završiti jer je to važan prometni pravac kojim ljeti prolazi nekoliko tisuća turista, a važan je i zbog toga što će uljepšati obalni dio Paga,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić.

PagPress

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika