Ponedjeljak, Rujan 21, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

Gradsko vijeće Grada Paga donijelo UPO Proboj

AddThis Social Bookmark Button

Na području Proboja predviđena je gradnja stambenih, ugostiteljskih i turističkih objekata, predviđene su površine za sportsko- rekreacijsku namjenu, za uređenje javnih zelenih površina, zatim površine za prometne i infrastrukturne sustave kao što su trafostanica, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, za kolne prometnice, pješačke površine, a predviđeno je uređenje luke Proboj i operativne obale uz luku,“ rekao je Krešimir Matas.

Gradsko vijeće grada Paga donijelo je UPU Proboj koje je obrazložio Krešimir Matas, predstavnik tvrtke „Arhitektura i graditeljstvo Matas“ iz Zagreba. Matas je pojasnio kako plan obuhvaća površinu od 22, 7 hektara na kojoj se planira gradnja turističkih i stambenih objekata.

-Na području Proboja predviđena je gradnja stambenih, ugostiteljskih i turističkih objekata, predviđene su površine za sportsko- rekreacijsku namjenu, za uređenje javnih zelenih površina, zatim površine za prometne i infrastrukturne sustave kao što su trafostanica, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, za kolne prometnice, pješačke površine, a predviđeno je uređenje luke Proboj i operativne obale uz luku,“ rekao je Krešimir Matas.

Nakon njegovog izlaganja Zvjezdana Fabijanić, vijećnica SDP-a je rekla kako je nedopustivo raspravljati o UPU-u Proboj, a da vijećnici nisu dobili sve materijale.

-Pitam se dokle ćete se igrati s nama na ovaj način. U materijalima nismo dobili grafički prikaz plana nego samo tekstualni, a bez grafičkog dijela plana nismo se mogli pripremiti za meritornu raspravu o ovako važnom planu, rekla je Zvjezdana Fabijanić.

Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić je odgovorio kako je grafički dio UPU-a Proboj pedeset dana bio izložen u Gradskoj vijećnici i kako ga je svatko mogao vidjeti.

Pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje grada Paga Antonela Zrilić je rekla kako se donošenje UPU-a Proboj priprema već devet mjeseci.

-Plan je dva puta bio na javnoj raspravi i dobivene su sve suglasnosti Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i zbog toga smatramo kako se plan može usvojiti, rekla je Antonela Zrilić.

Zvjezdana Fabijanić je navela kako postoje problemi s Prostornim planom Grada Paga koji se mora uskladiti sa zakonom te kako i dio UPU-a Proboj nije obuhvaćen Prostornim planom. Gradonačelnik Fabijanić je naveo kako bi bio sretan da se, uz UPU Proboj, može donijeti prostorno planska dokumentacija za sva područja grada Paga.

-Prigovarate kako se ne radi dovoljno, a onda ste protiv planova i svih projekata i bit ćete protiv plana za grad Pag i za sve ostalo. Bez prostorno planske dokumentacije Pag se ne može razvijati i zbog toga je ovo prvi korak u donošenju svih planova,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Naselje Proboj nalazi se na središnjem dijelu otoka i ima izlaz na otvoreno more. Prostornim planom Grada Paga u blizini Proboja je predviđena gradnja nekoliko velikih turističkih zona.

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika