Utorak, Rujan 29, 2020
   
Tekst

Pretraga PagPress sustava

UKIDA SE OBAVEZNO ENERGETSKO CERTIFICIRANJE APARTMANA ZA IZNAJMLJIVANJE

AddThis Social Bookmark Button

Lovro Kuščević, ministar graditeljstva, rekao je u za HRT kako će se ukinuti projekt „obveznog energetskog certificiranja apartmana za iznajmljivanje“.

- U europskoj direktivi ne stoji činjenica o certificiranju apartmana za iznajmljivanje. Dobro smo proučili pravnu strukturu i problematiku, konzultirali smo se s Ministarstvom turizma, sa širokim spektrom stručnjaka i ja sam donio odluku - ukinut ćemo certificiranje apartmana . Moj stručni tim upravo radi na toj odluci, bude li gotova, ja ću je potpisati i s time smo riješili dileme oko tih certifikata - rekao je ministar.

 

Kuščević je uoči sjednice Vlade rekao i da će se vrlo brzo donijeti odluka s kojim će se od tri modela nastaviti poticajna stanogradnja (POS) u Hrvatskoj. 

- U Hrvatskoj postoje tri programa POS-a, a postoji i taj vrlo dobar zakon te se samo u dvije godine izgradilo više od pet tisuća stanova - kazao je Kuščević, dodajući da se sada sagledavaju aspekti sva ta tri modela - POS, POS Plus i POS najam.

 

- Razgovaramo s bankama i vrlo brzo ćemo donijeti odluku s kojim ćemo modelom poticane stanogradnje nastaviti u ovoj godini i u ovom mandatu. Želimo da se što manje optereti državni proračun i što više gradi s novcima banaka - kazao je Kuščević.

 

Prijenos: 24 sata

    

zanimljivosti

Fotografija te vodi u galeriju!

Prijava korisnika